Alapszakaszzárás francia akadályokkal • SportTV

Alapszakaszzárás francia akadályokkal

2023. 03. 01. 12:02    
Olvasási idő: 2 perc

Kettős francia akadály tornyosul férfi BL-csapataink előtt. Mind a Szegednek, mind a Veszprémnek nyernie kell, hogy feljebb mozdulhasson az utolsó körben a táblázaton, de mindkét együttesnek szüksége van ehhez a közvetlen vetélytárs botlásához is. Különben jön az első magyar-magyar összecsapás a férfi BL kieséses rájátszásában.

Juan Carlos Pastor utoljára meccsel BL-alapszakasz-mérkőzésen a Szeged mestereként (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–NANTES (B-csoport)

Mindkét csapat már véglegesítettea helyét a playoffban, de kikapott a múlt héten, egyformán a tavalyi BL döntőseitól: a szegediekk 35–25-re szenvedtek vereséget Barcelonában, a Nantes 33–30-ra maradt alul otthonában a Kielcétől. A magyar bajnok hatodik 10 ponttal, eggyel az Aalborg mögött. Mivel a dánokkal a Tisza-partiak egymás elleni mérlege gyengébb, csak akkor rudja megelőzni a tavalyelőtti finalistát, ha szerdán nyer, az Aalborg meg  vereséget szenved a szlovén bajnoktól Celjében. A Nantes harmadik, a Kiellel együtt 14 pontot szerzett eddig. Ha kikap Szegeden, visszacsúszik a negyedik helyre. A franciák ősszel a fordított párosításban 35–30-ra nyertek és ötször győztek a két együttes léegutóbbi hat összecsapásán. Hat spanyol is szerepet kaphat a szerda kora esti meccsen: a hazaiaknál az edző Juan Carlos Pastor és Imanol Garciandia, a vendég csapatban; Valero Rivera, Jorge Maqueda, Ruben Marchan, valamint Kauldi Odriozola.
A Nantes legyózte legutóbbi meccsén 36–32-re az Ivryt a francia ligában, a Szegd szoros, 25–24-es sikerrel fejezte be a Balatonfüred elleni bajnokiját.
„Jó lenne elkerülni az A-csoport harmadik helyezettjét, akkor is, ha a Veszprém lesz, és akkor is, ha a Magdeburg. Jelenleg viszont nem ez a lényeg, nem a saját kezünkben van a sorsunk, hisz az Aalborg veresége is kellene az ötödik helyhez. Most az a dolgunk, hogy megverjük a Nantes-ot, és hogy jó játékkal örömet szerezzünk szurkolóinknak, akik megtisztelnek minket a jelenlétükkel. Aztán meglátjuk, hogy ez a tabellán mire lesz elég” – mondta a mérkőzés előtt Szita Zoltán a klubhonlapon megjelenő interjúban.

Kapcsolódó

SZEGED–NANTES kupamúlt

Összmérleg: 7 mérkőzés–2 Szeged-győzelem–0 döntetlen–5 Nantes-győzelem / 193–213-as gólkülönbség. Szegeden: 3–2–0–1 / 88–88. Első mérkőzés: pick Szeged–HBC Nantes 28–27 (18–13). Szeged, 2014. 2. 9., EHF-kupa-csoportkör. Legutóbbi mérkőzés: HBC Nantes–Pick Szeged SC 35–30 (17–15). Nantes, 2022. 9. 22., BL-csoportkör.

PSG–VESZPRÉM (A-csoport)

A PSG már negyeddöntős, hiszen a múlt csütörtöki plocki 32–26-os győzelmével már rögzítette csoportelsőségét. A Veszprám lehet még második is, de ahhoz egy pontzta többet kell szerenie Pározsban, mint amennyit a Magdeburg otthon tart a bukaresti Dinamo ellen. Ellenkező esetben csak harmadik lesz, és nagy valószínűséggel a Szegeddel kell összecsapnia a negyeddöntőben.
Az őszt találkozón hatalmas küzdelemben 36–34-re a magyar rekordbajnok győzötta Veszprém Arénában.
A hazaiak három korábbi sérült klasszisa visszatérhet a találkozóra, Luka Karabatic, Dainis Kristopans és Kamil Syprzak újra bevethető, míg a bakonyiak nélkülözik a fegyelmezetlensége miatt eltiltott Petar Nenadicsot.
A múlt héten a PSG 42–33-ra nyert a Nimes ellen a francia ligában, a Veszprám tízgólos, 40–30-as győzelmet aratott az utána kedden bravúórral az El nyolcaddöntőjébe jutó FTC fölött.
„A PSG Európa egyik legjobb csapata. Minden poszton vannak világklasszis játékosai. Kemény mérkőzés lesz, remek hangulattal. Nekünk nagyon fontos, hogy nyerjünk a PSG ellen, és közvetlenül bejussunk a negyeddöntőbe. A franciák extra nyomás nélkül fognak játszani. Volt időnk elemezni őket, és jól felkészülni ellenük.” – idézte az EHF BL-honlapja Mikita Vailupaut, a veszprémiek fehérorosz jobbszélső klasszisát, aki az idényben már 30 gólt jegyez az első számú európai kupaküzdelemben.

Kapcsolódó

PSG–VESZPRÉM kupamúlt

Összmérleg: 15 mérkőzés–7 PSG-győzelem–1 döntetlen–7 Veszprém-győzelem / 436–438-es gólkülönbség. Párizsban: 6–3–1–2 / 179–171. Első mérkőzés: PSG-Handball–MKB-MVM Veszprém 26–18 (14–12). Párizs, 2014. 4. 18., BL-negyeddöntő. Legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém HC–Paris Saint-Germain Handball 36–34 (17–17). Veszprém, 2022. 9. 15., BL-csoportkör.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 18:00 OTP Bank-Pick Szeged–HBC Nantes (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Deli Rita és Császár Gábor); Sport1 20:30 Paris Saint-Germain Handball–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Császár Gábor)