A Fradi tisztes helytállásban bízik • SportTV

A Fradi tisztes helytállásban bízik

2023. 03. 28. 15:19    
Olvasási idő: 2 perc

A nyolcaddöntő visszavágóit játsszák kedden este a férfi kézilabda Európa-ligában. Mi egy rangadóval jelentkezünk, no meg feltehetőleg a magyarok közül utolsónak maradó FTC búcsúmeccsével – reméljük, az egy kicsivel jobban sikerül, mint a hölgyeknél a Siófok KC záró fellépése…

Jó lenne egy szorosabb csata a budapestinél... (Fotó: fradi.hu)

FLENSBURG–BENFICA

A Flensburg egyike a versenyben lévő olyan együtteseknek, amelyek valamennyi hazai mérkőzésüket megnyerték a kupaidényben. A német csapaté a legjobb gólátlag az egész mezőnyben: 34, eddigi 13 meccsén 442-szer találtak az ellenfél kapujába. Remek formában is van, 17-es veretlen sorozatot épített fel, 15 győzelemmel és 2 döntetlennel, múlt vasárnap a Lemgót múlta felül a Bundesligában 34–27-re.
A címvédő Benfica problémái elsősorban idegenben adódtak, az ott lejátszott találkozók közül csak kettőt nyertek meg.
Jom Gottfridsson és Kevin Möller továbbra sem bevethető sérülés miatt, de ez aligha okoz továbbjutási problémát a Flens Arenában a hazaiaknak, akik az első mérkőzések legnagyobb különbségű győzelmét aratták (36–23).
„Szeretnénk egy jó meccset játszani Németországban. Tudjuk, hogy az ellenfelünk klasszis csapat, egy Bajnokok Ligája szintű együttes, de úgy gondolom, hogy az első meccshez viszonyított különbség nem tükrözi a valóságot. Mindent megteszünk, és megpróbáljuk megnyerni a meccset” – idétze az EHF honlapja Chema Rodríguezt, aki nem mellesleg a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya is.

MONTPELLIER–FTC

A múlt heti budapesti meccsen, amelyet a vendégcsapat 6 góllal nyert meg, a franciák legeredményesebbje, George Simonet 7-tel járult hozzá csapata 36-os, Nagy Bence 9-cel a Fradi 30-as gólterméséhez. A magyar átlövő 93 találatával az egész sorozat gólkirályjelöltje.
Ebben az idényben a Montpell
ier már háromszot játszott magyar csapattal, a Fejér-B. Á. L. Veszprémet oda-vissza megverte, s jobbnak bizonyult a múlt héten az FTC-nél is.
„Ahogyan Pásztor István a
z első mérkőzés után fogalmazott: választ kaptunk arra, miért is vezetik hazájuk bajnokságát a Paris Saint-Germain előtt. ismét olyan összecsapáson lépünk pályára, amelyen nem mi leszünk az esélyesek, a mínusz hat góllal pedig távol kerültünk a minden korábbinál nagyobb bravúrt igénylő továbbjutástól. De ezúttal talán nem is erre kell gondolnunk, hanem arra a csodálatos útra, amelyet együttesünk bejárt az elmúlt hónapokban az Európa-ligában – kezdve a Steaua felett aratott drámai, csoportkörbe jutást érő sikertől, a Flenbsurg elleni döntetlenen át egészen az egyenes kieséses szakaszig. Hozzátéve, hogy még kétszer harminc percünk biztosan van az idei kiírásban, ez alatt pedig sokadszorra is felszabadultan játszva megmutathatjuk a karakterünket – erre pedig talán nem is lehetne alkalmasabb helyszínt találni a korábbi BL-győztes otthonánál” – vezeti fel a találkozót a ferencvárosiak honlapja.
A délfrancia együttes tehát vezeti hazája bajnokságát, a múlt héten a Dunkerque-et győzte le (31–28). A Fradi a Budai Farkasok ellen bizonyult jobbnak 37–35-re.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, nyolcaddöntő, visszavágó. Sport1 18:30 SG Flensburg-Handewitt–SL Benfica (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor és Deli Rita ); Sport1 20:30 Montpellier HB–Ferencvárosi TC (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor és Deli Rita)