A Lazio stabilizálná második helyét • SportTV

A Lazio stabilizálná második helyét

2023. 04. 14. 10:44    
Olvasási idő: 2 perc

A 30. forduló első játéknapján mindkét másodikat mutatjuk a Serie A-ból. Az elölről és a hátulról másodikat, azaz a Laziót és a Cremonesét. Értelemszerűen az előbbi La Spezia-i vendégjátékával foglalkozunk bővebben.

A Lazio két klasszisa gólt ünnepel a Spezia ellen: Szergej Milinkovics-Szavics ugrik Ciro Immobile nyakába örömében (Fotó: Getty Images)

A Spezia helyzete különösen nehéznek tűnik annak a fényében, hogy az esztendő kezdete ót a Serioe A-ban 14 mérkőzésből csupán kettőt tudott megnyerni, abból az egyik az Inter elleni 2–1-es meglepetésbomba volt. Az Aquilotti a 17. helyen áll a táblázaton 26 ponttal, mindössze néggyel előzi meg a már kieső helyen tartózkodó Hellas Veronát, azaz hatalmas nyomás nehezedik rá a szezon hátralévő 9 bajnoki találkozóján.
A táblázat másik felén a Lazio a múlt hét végén lenyűgöző győzelmet aratott a Juventus ellen, megtörve a rekordbajnok hatalmas győzelmi sorozatát, amellyel vissza igyekezett az élcsoportba a 15 pont levonása után. Ezzel tovább erősítette második helyét, már öt ponttal vezet a nagy városi rivális Roma előtt. Már látható a végállomás Sarri és csapata szeme előtt, de egy pillanatra sem veszthetik el összpontosításukat, ha tényleg ott akarnak maradni a „BL-négyek” között. A Biancocelesti csupán egyetlenegyszer vesztett legutóbbi 13 bajnokiján, és sikerre éhesen szeretné megtartani ezt a kiváló sorozatot.

A Speziának számos hiányzója lesz: nem számíthat Holmra, Beckre, Joao Moutinhóra és Zurkowskira, akik valamennyien sérültek. Bastoni eltiltás miatt nem játszhat. Sarrinak teljesen fitt keret áll a rendelkezésére, kedvére válogathat, s mivel nemzetközi kupakötelezettsége sincs csapatának, a mesternek kényszerből sem kell emiatt rotálnia.
A hazaiaknál Verde és Somurodov valószínűleg a kispadon marad, a csatársort továbbra is Maldini, M’Bala Nzola és Gyasi alkothatja. Caldara és a bal oldali középpályás Agudelo visszakerülhet a kezdőbe.
Sarri lecserélheti Lazzarit Hysajra a Napoli-védelem jobb oldalán, Marusics lesz a balhátvéd. A csatártrió összetétele sem változik, hiszen a Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni hármas a Juve ellen is parádésan muzsikált.
Három statisztikai érdekesség a meccsről. 1. A Lazio az egyik csapat a háromból, amely ellen eddig minden meccsét elvesztette a Spezia az élvonalban: 5-ből ötöt, 6-ból hatszor kapott ki a Juventustól, és egyből egyszer a Monzától. 2. A Lazio a legutóbbi 7 bajnokijából hatot megnyert egy döntetlen elélen – ez ugyanannyi, mint amennyit a Biancocelesti az azt megelőző 14 fordulóban teljesített (4 d., 4 v.). 3. A Spezia – a most nem élvonalbeli Genoa és SPAL mellett – a harmadik olyan csapat, amely ellen Ciro Immobilének legalább öt mérkőzés lejátszása után 1 vagy afölötti a gól/mérkőzés átlaga; a La Spezia-iak ellen 5 meccsen ötször talált a kapuba.

KÉTSZER KÉT MINISTATISZTIKA A NAP MÁSIK MÉRKŐZÉSÉRŐL

CREMONESE–EMPOLI

+ Egyetlen élvonalbeli meccsük volt, a fordított párosítású ebben az idényben: azt az Empoli 2–0-ra nyerte meg Cambiaghi és Parisi góljával. = A Cremonese megnyerte legutóbbi meccsét a Samp ellen 3–2-re. Legutóbb egymást követő két meccsen 1996 márciusában győzött a Serie A-ban, a Laziót és a Padovát verte meg. o A Cremonese játékosa Cyriel Dessers egyéni csúcsot állított fel az egy idényben szerzett gólokban való közvetlen részvételből: 7-nél tart, 5 góllal és 2 gólpasszal; a Samp elleni assziszt után ha egy újabban részt vesz, a legeredményesebb meccsét játssza 2022 októbere óta (akkor gólt szerzett két egymást követő meccsen a Napoli és a Spezia ellen. + Francesco Caputo 3 gólr szerzett az idényben 29 meccsen, ennél kevésbé eredményes éve csak egyszer volt a ligában, 2010–11-ben, amikor mindössze egyszer talált a kapuba a Bari színeiben 12 mérkőzésen.

SERIE A, 30. forduló. Sport1 18:30 Cremonese Calcio–Empoli FC (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Nyilasi Tibor); Sport1 20:30 Spezia Calcio–SSC Lazio (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakértő: Nyilasi Tibor)