Forrtak az indulatok a Nets-Sixers-meccsen: Embiid megúszta, Harden nem • SportTV

Forrtak az indulatok a Nets-Sixers-meccsen: Embiid megúszta, Harden nem

2023. 04. 21. 15:59    
Olvasási idő: 2 perc

A Brooklyn Nets és a Philadelphia 76ers párharcát nagyon komolyan veszik a csapatok és a játékosok. Nic Claxton, Joel Embiid, James Harden és Royce O’Neale volt érintett pár parázs összecsapásban, ketten távoztak is a meccsből.

Spori, nem én voltam. (Fotó: Getty Images)

Még három perce sem ment a Brooklyn Nets és a Philadelphie 76ers meccse, amely a párharc harmadik találkozója, és Brooklynban rendezték meg, amikor Nic Claxton zsákolt egy nagyot, és Joel Embiid tudtára akarta adni, hogy itt bizony most a domináns alfahím, ezért majd jól átlépi. Ezt Joel EMbiid nem vette túl jó néven, és megpróbálta a legérzékenyebb ponton eltalálni a Nets centerét. Szerencséjére nem találta telibe, így nem állították ki, csak Flagrant1-et kapott, míg Claxton átlépést technikaival jutalmazták.

Nem volna szép, ha most védenénk Embiidet, mert ez a mozdulat közel olyan (ha nem ugyanolyan) veszélyes és bunkó volt, mint Draymond Green taposása a Sacramento Kins és Domantas Sabonis ellen. Embiid azzal védekezett, mint Green, hogy őt provokálták, és csak visszaütött, a játékvezetők pedig azt mondták, azért nem volt súlyosabb az ítélet, mert nem rúgott erősen az MVP-cím egyik legfőbb esélyese…

Elsőre sokkal enyhébbnek tűnt James Harden tette, aki a harmadik negyedben odakönyökölt Royce O’Neale-nak, ahol az a legjobban fájhat. A Játékvezetők Hardent az eset visszanézése után kiállítottá, azzal érvelnek, hogy túlzott és szükségtelen megmozdulás volt. Harden ezzel szemben azt mondja, hogy ez egy teljesen normális helycsinálás volt, hiszen ezt így csinálják az NBA-ben.

Nem írjuk le, mi lett a meccs vége, mert meg lehet nézni 16 órától a Sport2-n és 23 órától a Sport1-en, de azt elárulhatjuk, hogy szoros meccs lett, és volt jelentősége ezeknek az eseményeknek a meccs végkimenetelét illetően.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers (3. mérkőzés): április 21., péntek 1:30, Sport1 (élő); 16:00, Sport2 (felv.); 23:00, Sport1 (felv.)

A tegnapi játéknapon játszották a Suns-Clippers és a Kings-Warriors párharcok harmadik meccseit, nyert a Suns és a Warriors, így mindkét párharcban 2-1 az állás, a Suns, illetve a Kings van előnyben. Mindkét párharc következő meccsét élőben közvetítjük majd európai főműsoridőben.

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns (4.. mérkőzés): április 22., szombat 21:30, Sport2 (élő)

NBA Action: április 23., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: április 23., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Golden State Warriors – Sacramento Kings (4. mérkőzés): április 23., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)