Győr, Fradi, irány a FINAL4! • SportTV

Győr, Fradi, irány a FINAL4!

Sport TV avatar Sport TV 2023. 04. 28. 12:48    
Olvasási idő: 2 perc

Hétvégén elkezdődnek a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntői, ezeken dől el, mely csapatok jutnak el az EHF FINAL4 Womenre, azaz kik léphetnek majd pályára az MVM Dome-ban a négyesdöntőben. A magyar szurkolóknak külön öröm, hogy mindkét magyar csapatnak, a Győri Audi ETO KC-nak és az FTC-Rail Cargo Hungariának és van még erre esélye, a meccseiket – és az összes negyeddöntős találkozót - pedig élőben közvetíti a Sport1.

A Fradi és a Győr most ugyanazért a célért küzd, a FINAL4-ért. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Június 3-4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezik a női klubkézilabda csúcseseményét, az EHF Final4 Woment, a BL négyesdöntőjét. Ez lesz a második alkalom, hogy az ország legnagyobb fedett sportlétesítménye lesz a Final4 helyszíne, de 2014 óta minden alkalommal Budapest ad otthont a rendezvénynek. Még vannak elérhető jegyek, érdemes lecsapni rájuk, mert ne feledjük, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is versenyben van azért, hogy kvalifikálja magát.

Győri Audi ETO KC – Odense

Az ötszörös BL-győztes győriek szereplése kicsit sem lenne meglepetés, hiszen a négyesdöntős lebonyolítás 2014-es bevezetése óta egyetlenegy alkalommal nem voltak ott a legjobb négyben, és 2016 óta egyszer sem hagyták ki a FINAL4-t. Ambros Martín tanítványai másodikak lettek a B-csoportban, így a nyolcaddöntőn nem kellett pályára lépniük, a negyeddöntőben pedig az Odense lesz az ellenfelük. Érdekesség, és pikánssá teszi a párharcot, hogy a győriek új vezetőedzője 2023 nyarától épp a dán csapat trénere, Ulrik Kirkely lesz.  A megszerzett trófeák száma és a rutin is a Győr mellett szól, ahogyan az is, hogy az elmúlt hat egymás elleni összecsapáson egyszer sem nyert az Odense, és csak egyszer zárult döntetlenre az összecsapásuk.

Odense – Győri Audi ETO KC: április 29., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Odense: május 6., szombat 17:45, Sport1 (élő)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz

A Ferencváros még soha nem szerepelt a Final4-on, és 2019 óta nem jutott ilyen magasságokba a Bajnokok Ligájában, hogy egy lépésre legyen a kvalifikációtól. Ehhez legutóbb a Buducsnoszt Podgorica magabiztos legyőzésére volt szüksége Elek Gábor tanítványainak. A negyeddöntős ellenfél a francia Metz lesz, amely a Győr előtt végzett a csoportkörben. Egyik csapat sem panaszkodhat a jelenlegi formájára, hiszen a Fradi április 23-án úgy nyerte meg a Magyar Kupát, hogy legyőzte a Győrt a fináléban, a Metz pedig 2022. október 16-a óta minden meccsét megnyerte a BL-ben, illetve a francia bajnokságban és kupában is. Klujber Katrinékra nagy feladat vár, de ha valaki legyőzi a Győrt, bárki ellen képes lehet sikert elérni.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz: április 29., szombat 15:00, Sport1 (élő)

Metz – FTC-Rail Cargo Hungaria: május 7., vasárnap 13:00, Sport1 (élő)

Kommentátorok és Harmadik Félidő

Kiváló kommentátorokból és szakkommentátorokból sem lesz hiány. A Fradi és a Győr hazai mérkőzéseit Bartha Zoltán kommentálja majd, Méhes Gábor és Borsos Attila elutazik Dániába a Győrrel, Deli Rita és Petur András pedig elkíséri majd Franciaországba a Fradit. A Harmadik Félidő pedig természetesen mindkét vasárnap kiemelten kezeli a negyeddöntőket.

Harmadik Félidő: április 30., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: május 7., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Minden BL-negyeddöntő képernyőre kerül a Sport1-en

A magyar érdekeltségű mérkőzések mellett a másik két párharc meccseit is meg tudják nézni a magyar szurkolók. Ezeken a címvédő norvég Vipers Kristiansand és a román Rapid Bucuresti, illetve a szintén román CSM Bucuresti és a dán Esbjerg csap majd össze. Összességében elmondható tehát, hogy a legjobb nyolc között három nemzet (a magyar, a román és a dán) is két csapattal képviselteti magát egy-egy francia és norvég egyesület mellett. A Sport1 nézői nem maradnak le egy negyeddöntőről sem a következő két hétvégén.

Rapid Bucuresti – Vipers Kristiansand: április 30., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Esbjerg – CSM Bucuresti: április 30., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

Vipers Kristiansand – Rapid Bucuresti: május 6., szombat 15:00, Sport1 (élő)

CSM Bucuresti – Esbjerg: május 7., vasárnap 16:00, Sport1 (élő)