Zöld-fehér célkeresztben a final four • SportTV

Zöld-fehér célkeresztben a final four

2023. 04. 29. 12:24    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton megkezdődik a küzdelem a négy budapesti Final Four-helyért a kézilabda női Bajnokok Ligájában. Mindkét zöld-fehér klubszínű magyar induló még érdekelve van ebben a fázisban, más-más „historikus háttérrel”. Mert míg a győriek csak egyszer nem jutottak be a négyes döntőbe, addig a Fradi még egyszer sem járt ott. Azaz sokszor volt egy magyar részvevője a csúcskvartettnek 2014, az első budapesti rendezés óta, egyszer nulla – most azt szeretné mindenki (persze, Magyarországon…), hogy először legyen kettő is…

Elek Gábor klub- csaoat- és személyes célnak is tartja a final fourba kerülést (Fotó: fradi.hu)

FTC–METZ

 A Metz a csoportkörben közvetlen negyeddöntős helyet szerzett, mivel 25 ponttal megnyerte a B-csoportot. Az FTC kiejtette a Buducsnosztot a playoffban, a BL-rájátszásban ez lesz a budapesti zöld-fehérek 11. szereplése 23. szezonjában a kupasorozaton. A francia klassziscsapat 9 meccses győzelmi sorozatban van, legutóbbi vereségét 2022 októberében vesztette el a Team Esbjergtől. Bruna de Paula a Metz házi gólkirálynője 77 góljával, a Fradi Klujber Katrinja nemcsak csapata legjobbja, hanem az egész sorozat harmadik legeredményesebbje 100 találattal, emellett 50 gólpasszt is adott. Ez lesz a két csapat 11. találkozójam, az FTC 5, a Metz 4 meccset nyert eddig, egy döntetlen született.
Az FTC a múlt hét végén a Magyar Kupa döntőjében 28–27-re legyőzte a Győrt, megvédve címét, a Metz bajnoki mérkőzést játszott, 40–20-ra legyőzte a Celles-sur-Bellest, így megszerezte 25. francia bajnoki címét.
„Örülök, hogy néhány év szünet után ismét az final fourért harcolhatunk; ez nagy cél számomra, a csapat és a klub számára is. Bízom benne, hogy a múlt heti teljesítmény és a magyar kupagyőzelem önbizalmat ad ehhez a nagy csatához” –nyilatkozta Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.

 ODENSE–GYŐR

Az Odense 2018–19-as debütálása óta most tér vissza negyeddöntőbe, négy évvel ezelőtt 62–49-es összesítésben alulmaradt ugyanattól az ellenféltől, a Győrtől.szemben. Az Odense hat találkozóján nem verte meg a Györt. Utána egyszer döntetlent játszottak 32–32-t a 2020–2021-es szezonban.
Az Odense kiejtette a Storhamart az idei a rájátszásban, a Győr a B-csoport másodikjaként közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe. Meccsenkénti 24.78 kapott góljával az Audi ETO-é a legjobb védekezés az egész sorozatban. Az Odense valószínűleg a legjobb góllövője Mie Höjlund nélkül marad, aki hátproblémákkal küzd A Győr elvesztette a múlt hétvégi magyar kupadöntőt az FTC ellen; az Odense a Nyköbinget 39–31-re legyőzte a dán bajnokság rájátszásában.
„Nekem teljes őrület a EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjében lenni. Ez olyan élmény, amiben kevesen részesülhetnek. A csapat és én mindent megteszünk azért, hogy a meccs után pozitív – és remélhetőleg győztes érzéssel – jöhessünk le a pályáról. Szerintem az egyik kulcsmomentum a védekezés lesz, mint mindig” – lidérte az EHF honlapja Sidsel Mejlvangot, az Odense beállóját.
A mérkőzásről a helyszínről közvetít a kommentátor Méhes Gábor és zskértő koééágánk, Borsos Attila.

NŐI KÉZILABDA BL, negyeddöntő, első találkozó. Sport1 15:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–Metz Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell és Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Kopornyik Zsolt és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Odense Handbold–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: műsorvezető: Petur András, szakértő: Kopornyik Zsolt és Tóth Tímea)