Kézilabda-délután, leheletnyi Fradi-reménnyel • SportTV

Kézilabda-délután, leheletnyi Fradi-reménnyel

2023. 05. 07. 13:22    
Olvasási idő: 2 perc

Két BL-meccs, a kézis „kibeszélőshow” és a egy „alacsonyabb” – harmadik számú kupaküzdelem döntő-visszavágója alkotja sportági hét és fél órás maratoninkat – a középpontban persze a „csodára” kézülő Fradival…

Szöllősi-Zácsik Szandrában is reménykedhet a Fradi... (Fotó: fradi.hu)

METZ–FTC

A francia klassziscsapat tízmeccsesre növelte győzelmi sorozatát a Fradi múlt heti legyőzésével. Egy lépésre kerülve harmadik BL final four-szerepléséhez. Az FTC-nek mindenképpen növelnie kell lövéspontosságát, ha vissza akar jönni hatgólos hátrányából.
A Metz kulcsjátékosa az első meccsen a kapus Hatadou Sako volt, aki 19 lövést védett, összesen 45%-os hatékonysággal védve. A Fradi gólkirákóúlya – s egyben a BL-góllista negyedikje – Katrin Klujber, aki 101 gólnál tart annak ellenére, hogy a múlt héten csupán egyetlenegyszer talált be. A meccs legjobbjává választott Tamara Horacek és Bruno De Paula volt az első meccs két kulcsembere a francia együttesben.
A Metznek nem volt mérkőzése a múlt hét óta – már bajnok – , a Fradi 29–26-ra legyőzte a DVSC-t, s tartja második helyét a Győr ellen a hazai bajnokságban.
„Szerintem ez még bonyolultabb lesz, mint az első meccs, mert az FTC-nek nem lesz vesztenivalója. Mindent megtesznek, hogy visszatérjenek, és eltüntessék a hat gólt. És erre fel kell készülnünk. Nálunk nulla nullával kezdődik a meccs” – nyilatkozta  Bruna De Paula a Metz balátlövője

CSM–ESBJERG

Aa román csapat a 2016–17-es szezon óta nem nyerte meg az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját Az Esbjerg négy meccset veszített ebben a szezonban – hármat kétgólos különbséggel, egyet pedig mindössze egy góllal A CSM ebben a szezonban veretlen hazai pályán, öt meccset nyert, a másik kettőt pedig döntetlennel zárta; minden idők legjobb szezonbeli eredménysorát produkálta  hazai pályán aze európai csúcskupábasn. Az esbjergi Henny Reistad (126 gól) és a CSM-es Cristina Neagu (112) a két házi gólkirály ebben a szezonban; Reistad esélyes rá. hogy megdöntse minden idők 150-es rekordját, amelyet Natalia Morskova állított fel 1995–96-ban. A CSM az előző 11 meccsből ötöt megnyert az Esbjerg ellen, de 2021 februárja óta a legutóbbi öt találkozób egyeikén sem tudott győzni.

A Harmadik Félidő után  a harmadik számú európai kupatrófea sorsát eldöntő mérkőzést is megmutatjuk. Az oda-visszavágós finálé első meccsét a spanyol Guerdes 23–17-re megnyerte a török Antalya ellen, a visstüzavágón kiderül, megszületik-e a sorozat történetének első török kupagyőzelme. (2011-ben az akkor Muratpasa Belediyesinek nevezett  török együttes finalista volt, de mindkétszer francia ellenféllel szemben alulmaradva. Az elmúlt három befejezett idényben viszont egyaránt spanyol siker született (a 2020-as „Covid-év” tornája félbeszakadt), ha megőrzi előnyét, a Guardes négyesre bővítheti a győzelmi sorozatot,

NŐI KÉZILABDA BL, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 13:00 Metz Handball–FTC-Rail Cargo-Hungaria Handball (kommentátor: Petur András, szakkommentáto: Deli Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Kökény Beatrix); Sport1 16:00 CSM Bucuresti–Team Esbjerg (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Kökény Beatrix); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 19:00 Antalya Konyaalti BSK–Club Atlético Balonmán Guardes női EHF Európa-kupa-döntő, visszavágó ((kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)