Bölk és Gros vezetésével zöld-fehér tarolás • SportTV

Bölk és Gros vezetésével zöld-fehér tarolás

2023. 05. 09. 09:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A Ferencvárosból Emily Bölk, Angela Malestein, Bíró Blanka és Klujber Katrin, a Győrből pedig Ana Gros és Sandra Toft is felkerült az EHF toplistájára.

A június eleji Final Fourt megelőző utolsó játéknapon újfent nagyot mentek a zöld-fehér magyar csapatok játékosai az EHF szokásos ankétján. Igaz, ez így is van rendjén, hiszen a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is bejutott a Final Fourba, így a jelenlegi rendszerben először két csapatunk is ott lesz a négyes döntőben. Mi több, a hölgyeknél Magyarország az első, amely egy F4-be két gárdát is delegál!

A negyeddöntő-visszavágók esetében az egyéni „díjak” terén Emily Bölk vitte a pálmát: a Fradi német légiósa lett a kör MVP-je, nem utolsósorban a Metz elleni visszavágó második félidejében lőtt öt góljának köszönhetően!

Bölk természetesen az All Star-csapat balátlövői posztját is elfoglalta, csapattársa, Angela Malestein a jobbszélsők között lett rangelső, míg a legjobb jobbátlövőnek a győri Ana Grost választották meg.

Gros a gólszépségversenyben is elvitte a pálmát egy óriási „ficakos” bombával, megelőzve Klujber Katrint, aki remek tekeréssel mattolta Hatadou Sakót:

A kapusok között a Laura Kanort demoralizáló Bíró Blanka (FTC) vitte el a második helyet a legszebb védések versenyében, közvetlenül mögötte pedig a Lois Abbingh lövését kitornázó Sandra Toft (ETO) végzett.

A női kézilabda BL Final Fourjának sorsolását kedden 17:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.