A Tatabánya ott lesz az Európa-liga csoportkörében! • SportTV

A Tatabánya ott lesz az Európa-liga csoportkörében!

2023. 07. 11. 09:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A MOL Tatabánya bekerült a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörébe, így már július közepén biztossá vált, hogy a 2023-2024-es idényben a két nemnél a két legerősebb kupában legalább hét magyar együttes főtáblás lesz.

A Bajnokok Ligája főtábláján induló Telekom Veszprém, OTP Bank-Pick Szeged duóhoz hasonlóan a MOL Tatabánya is csoportkörös lesz a 2023-2024-es kupaidényben, csak éppen az Európa-ligában. A magyar férfibajnokság harmadik helyezettjének indulási pontja azért volt kérdéses, mert a Szegedet ugye hivatalosan ebből a kupából „minősítették fel”, így nem lehetett fixre venni a Bányász automatikus csoportkörös tagságát. Az Európai Kézilabda-szövetség keddi döntése értelmében azonban most már elmondható, a Tatabánya ott lehet az október 17-én kezdődő első csoportkörben.

Ebben a sorozatban a „Kék Tigrisek” képviselik egyedül Magyarországot, a tavasszal az EL-ben nyolcaddöntős Ferencváros (legújabbkori nevén FTC-Green Collect) az Európa-kupában indulhat, amelybe az október közepén esedékes második fordulóban kapcsolódik be. A harmadik számú európai kupasorozat a fináléig egyenes kieséses rendszerben zajlik, és elnézve a Fradi erejét, illetve a nevezési listát, a zöld-fehérek nagyon messzire juthatnak.

A nevezések lezárta után elmondható, hogy a 2023-2024-es szezonban hét magyar csapat már biztosan csoportkörös (a Veszprém és a Szeged a férfi, a Debrecen, a Ferencváros és a Győr a női BL-ben indulhat, míg a Tatabánya, illetve a Mosonmagyaróvár az Európa-ligában főtáblás), és a női EL-ben a Praktiker-Vác még csatlakozhat hozzájuk.

A Sport TV a 2023-2024-es szezonban mindhárom sorozatot élőben közvetíti, benne természetesen a magyar csapatok mérkőzéseivel.