Dartsklasszikusok a Sport TV-n • SportTV

Dartsklasszikusok a Sport TV-n

2023. 08. 22. 13:02    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV keddtől műsorára tűzi a Dartsklasszikusok című sorozatot, amelyben a sportág elmúlt évtizedeinek legjobb mérkőzéseit mutatja be.

Vitathatatlan, hogy a Sport TV a darts magyarországi otthona, de célunk, hogy kínálatunkat tovább bővítsük, és olyan közvetítésekkel vagy magazinokkal színesítsük kínálatunkat, ami elnyeri kedves nézőink tetszését. Most olyan klasszikusokkal érkezünk, amelyek egy része még az özönvíz, de legalábbis a Sport TV-s közvetítések előtti időkből való. Merthogy a 25 részből álló PDC Darts Classics (ami nálunk Dartsklasszikusok néven fut) ilyen, hiszen benne lesz például az 1996-os Phil Taylor-Dennis Priestley találkozó is, de például az öreg mágust olyan, gyakorlatilag egyből klasszikussá nemesedő találkozón is láthatjuk, mint az 1996-os World Matchplayen játszott, Peter Evison elleni derbije.

De reméljük, egyetlen kedvenc sem marad ki, hiszen Raymond van Barneveldtől Michael van Gerwenig, Gary Andersontól Peter Wrightig, Michael Smithtől Rob Crossig, James Wade-től Mensur Suljovicig mindenkit megmutatunk, aki számít. De ha úgy jobban tetszik, megmutatjuk, miként dobhat egy meccsen belül két játékos is kilencnyilast, hogyan játszhat egymással két holland űrdartsot, illetve mi kellett ahhoz, hogy Barney és a The Power vb-döntője a talán valaha volt legnagyobb meccs legyen.

A mérkőzéseket a jól megszokott Sport TV-s gárda tolmácsolásában élvezhetjük, kommentátorként Bartha Zoltán, Fülöp László és Gyulai Miklós, szakértőként pedig Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd parádézik a mikrofon mögött.

A Dartsklasszikusok kedden és szombaton jelentkezik új résszel, az első adásban a sporttörténelmi két kilencnyilast hozó James Wade-Robert Thornton mérkőzést mutatjuk meg a Sport1-en kedden 19 órától.