A címvédő, a trónkövetelők, 32 BL-trófea és a magyarok - parádés BL-rajt a Sport TV-n! • SportTV

A címvédő, a trónkövetelők, 32 BL-trófea és a magyarok – parádés BL-rajt a Sport TV-n!

2023. 09. 05. 09:37    
Olvasási idő: 2 perc

Parádés névsorral, az előző szezon két döntősével, trónkövetelőkkel, valamint az elitliga összes magyar érdekeltségű csapatával kezdi meg közvetítéssorozatát három platformján a Sport TV a Bajnokok Ligája 2023-2024-es főtábláján.

Megmutatjuk az elitliga összes magyar szereplőjét (ha pályára lépnek), az angol, a spanyol és az olasz bajnokot (e három nemzet vezeti ugyebár az UEFA koefficienslistáját, tehát a kupaszereplés alapján a három legerősebb bajnokságnak tekinthetjük), hét BEK-/BL-győztest összesen 32 trófeával, az UEFA-szavazásán a játékosok (Erling Haaland) és az edzők (Pep Guardiola) legjobbjának választott sportemberét, valamint csaknem tucatnyi olyan csapatot, amelynek az udvariasságinál több szansza van a végső diadalra. És ez tényleg csak ízelítő a Bajnokok Ligája első fordulójában a Sport TV különböző csatornáin és platformjain élőben sugárzott mérkőzésekből!

Szeptember 19-én és 20-án a Sport1-en és a Sport2-n rendre négy, az AMC Mikrón pedig két élő mérkőzéssel „rúgjuk be” a motort, már ami a nemzetközi kupameccseket illeti. A sorozat két nyitó összecsapása a Milan-Newcastle, illetve a Young Boys-RB Leipzig találkozó lesz, előbbit a Sport1-en, utóbbit a Sport2-n közvetítjük, 18:30-as adás-, illetve 18:45-ös meccskezdéssel. Egy hétszeres győztes feszül neki az arab pénzből az első perctől kezdve okosan gazdálkodó angol gárdának, Bernben pedig megmutathatja magát a sorozat „legmagyarabb” együttese, a sérüléséből felépülő Gulácsi Pétert, illetve a válogatott oszlopát, Willi Orbant felvonultató RB Leipzig. A 21 órás sáv pedig a címvédő Manchester Cityé (az 1991-es nyertes Crvena zvezda ellen a Sport1-en), egyik legnagyobb kihívójáé, a Barcelonáé (a Sport2-n a BL-újonc FC Antwerp ellen) és egy olasz-spanyol presztízsharcé (Lazio-Atlético Madrid az AMC Mikrón).

A BL-rajton, úgy tűnik, a 18:45-ös időpont a magyaroké, hiszen szerda kora este az egyelőre sérült Schäfer András csapata, a története első Bajnokok Ligája-mérkőzésére készülő Union Berlin a sorozat királya, a 14-szeres győztes Real Madrid otthonában lép fel ekkor. (Aki esetleg ezzel párhuzamosan a Galatasaray-FC Köbenhavn meccsre kíváncsi, válassza a Sport2-t!). A későbbi sáv pedig újfent hoz egy spanyol-olasz párbajt (Real Sociedad-Internazionale, Sport1), egy angol sztárcsapatot (az Arsenal fogadja az 1988-as BEK-győztes PSV-t, Sport2) és egy „mikrós” olasz alakulatot (a bajnok Napoli a portugál Bragához látogat).

Az igazi fanatikusoknak pedig ettől a szezontól kezdve újdonságot is tartogatunk. A Sport1-en a hét utolsó munkanapja minden fordulót követően BL-péntek lesz, amelynek keretében a hét legjobb meccseit, illetve a játéknap minden gólját megmutatjuk, a Csillagok közöttben pedig másfél órán keresztül elemezzük, értékeljük a kedden és szerdán történteket. A Sport1-en pénteken több mint 16 órán keresztül folyamatosan a képernyőn a futballelit!