Zöld-fehérek szomszéd fővárosi csapatok ellen • SportTV

Zöld-fehérek szomszéd fővárosi csapatok ellen

2023. 09. 23. 12:21    
Olvasási idő: 2 perc

Ismét egy napon játszik a két zöld-fehér női BL-csapatunk. Az ötszörös győztes Győr egyik legnehezebb csoportmeccsét játssza a korábban éppen ellene döntőt nyerő CSM ellen Bukarestben, a legutóbb finalista Fradi egy mási szomszéd ország fővárosába, Ljubljanába látogat, ahol az egyre izmosodó Krim ellen kell helytállnia.

Yvette Broch, a győriek klasszis beállója kiváló meccset és ETO-győzelmet vár Bukarestben (Fotó: Getty Images)

CSM–GYŐR

A Győrnek a CSM olyan, mint a Veszprémnek a Kielce: akárhányszor összekerülnek egymással – ez pedig nem ritka, hiszen kontinentális élcsapatokról van szó – , mindig felsejlik mindenkiben egy 2016-os BL-döntő emléke, azé, amelyet a magyar együttesek előnyről veszítettek el és kellett beérniuk egy számukra egyáltalában nem csillogó, inkább matt fényű ezüsttel…
Ráadásul a győrieknek most egy olyan szuperklasszissal is szembe kell nézniük szombat délután, aki már 2016-ban is szórta a gólokat, csak éppen a Buducsnoszt színeiben – Cristina Neaguval, ő most a román bajnok ékessége.
Az Audi ETO az egyik csapat a mezőnyben, amely két győzelemmel kezdett, a CSM viszont támadásban messze nem volt olyan hatékony, ami egy végső esélyeshez méltó: 52 gólt szerzett 51.5%-os lövési hatékonysággal. A kapuban viszont rendben van a román bajnok: a 2020 és 2022 között Győrben védő Laura Glauser 35 lövést hárított, ez 43.3%-o védési hatékonyságnak felel meg. Amúgy csak három csapat kapott 46 gólnál kevesebbet az első két meccsen, köztük van az ETO is. A két csapat 10-szer találkozott korábban tétmeccsen, 8-szor a Győr volt a jobb, a CSM egyszer nyert otthon Bukarestben 2018 januárjában, középdöntő csoportmeccsen. (Csak azt  már emlegetett tizediket tudnánk feledni!..)
„Magas szintű játék lesz, és ezért nagyon várom, hogy játsszam ezt a játékot. Tudjuk, hogy minden tulajdonságunkat a pályára kell hoznunk, hogy hazavigyük magunkkal a pontokat. Úgy érzem, a csapat készen áll egy ilyen fontos mérkőzésre” – idézte az EHF BL-jonlapja Yvette Brochot, a  Győri Audi ETO KC beállóját.

KRIM–FTC

A Fradinak két, egyformán kétszámjegyű góllal elszenvedett vereségen kellene túltennie magát a szlovén fővárosban. A vendéglátó Krim két győzelemmel kezdte a csoportkört, ez a legjobb rajtja az elmúlt évtizedben, egyaránt második a támadási és a védekezési csapatranglistán 69 lőtt és 45 kapott góllal.
Az FTC a BL-lel ellentétban a hazai terepeken hibátlan, négy bajnoki győzelemmel indította a bajnokságot, a legutóbb 41–19-re iskolázta le az MTK-t. A 17. NL-szezonjában szereplő Andrea Lekics a Fradi házi BL-gólkirálya, 13 találattal. A két csapat korábban 15-ször játszott a Bajnokok Ligájában: a szlovén együttes 6-szor, a Fradi 9-szer nyert.
„Úgy érzem, a mostani felkészüléssel jobbak az esélyeink, és látom a csapaton, hogy mennyire szeretne mindenki két ponttal hazatérni Ljubljanából” – nyilatkpozta Klujber Katrin a fradi.hu-nak, a kiváló jobbátlöbő 7-szer talált be az idén BL-meccsen a kapuba.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 3. forduló. Sport1 15:15 CSM Bucuresti–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András), Sport1 17:45 Krim Mercator Ljubljana–FTC- Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor és szakértő minfdkét mérkőzésen: Borsos Attila, Deli Rita lúés Tóth Tíme)