Fradi-cél: betörni a hétpontosak közé • SportTV

Fradi-cél: betörni a hétpontosak közé

2023. 11. 19. 11:52    
Olvasási idő: 3 perc

A bukaresti Rapid kristiansandi vereségével mindkét csapat 7 ponttal áll az B-csoport táblázatán. Ha vasárnap a szlovén bajnok kikap Metzben, neki is 7 pontja marad, a Fradi pedig egy lubini sikerrel ugyanannyi ponthoz érne el, azaz a nyolc együttes fele között csupán a gólkülönbség rangsorolna a 4-7. helyen…

Klujber Katrin önkritikus, de persze győzelemet vár Lengyelországban is (Fotó: MTI)

LUBIN–FTC (B-csoport)

A Lubin még mindig csak álmodozik az első győzelemről a csoportkörben. A másik csoportbeli svéd Sävehoffal egyetemben még mindig pont nélkül áll, saját nyolcasából a legtöbb gólt kapta (250). A Fradi viszont második győzelmét szerezte meg a múlt héten a Zaglebie elleni érdi 35–22-es, nagy különbségű sikerrel. Andrea Lekics, az FTC irányítója lehet a negyedik játékos, aki a BL históriájában eléri az 1000. gólt, jelenleg 995-nél jár, s nem mellesleg ennek az idénynek az aktuális vezetője is a góllövők rangsorának, ebből 9-et lőtt a lengyeleknek a múlt héten. A lubini együttes legeredményesebbje, Karolina Kochaniak-Sara 24-szer talált be eddig. A Zaglebie továbbra is a legjobb hazája bajnokságában, miután legyőzte a Kobyerzicét. A Fradi is nagy sikert aratott a héten, hazai pályán 2822-re diadalmaskodott a BL-ben még százszázalékos GyőriAudi ETO ellen, s ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím esetleges visszahódítása felé.
„Az első meccsen túl sokat hibáztunk támadásban és védekezésben is, különösen a második félidőben, amikor ellenfelünk gyorsan kezdte növelni előnyét. Az első meccstől kezdve meg kell csinálnunk a házi feladatot, a másodikon pedig sokkal jobban kell játszanunk” – vonta le az érdekes következtetést Bożena Karkut, a lengyelek vezetőedzője.
„Az első félidőben azért is tartották magukat meccsben, mert nagyon sok helyzetet kihagytunk, személy szerint én kicsit többet is, mint kellett volna Nem volt meg a lendület bennem, visszanéztem a jeleneteket, a lehetőség ott volt többször is, csak épp lassabban érkeztem, nem ugrottam elég magasra vagy valami ilyen hiba volt. Hosszú ősz van a hátunk mögött, fáradok, ezt érzem, de jobb, hogy akkor jött ki ez a gyengébb teljesítmény, és nem például szerdán. Az edzéseken azt éreztem, hogy már mindenki a vasárnapra fókuszál, és tudjuk, hogy valóban oda kell figyelnünk. Nem számítok könnyű mérkőzésre, főleg így, hogy idegenbe megyünk, sokat utazunk, de remélem, hogy az eredmény hasonló lesz, mint itthon volt” –  nyilatkozta önkritikusan is  Klujber Katrin a klubhonlapnak.

METZ–KRIM (B-csoport)

A roppant erős hazai együttes négy győzelemnél tart, s ezt otthonában szeretné tovább növelni. A Krim viszont legutóbbi, harmadik győzelmét még szeptemberben az FTC ellen aratta. Éppen a Metz ellen a múlt héten Jovanka Radicsevics lett a mői kézilabda-história első játékosa, aki elérte a BL-ben az 1100 gólos határt. Ha a Krim megnyerné a vasárnapi csatát, amelyet az EHF a Hét mérkőzésévé nevezett ki, az lenne a 135. győzelme a legértékesebb európai kupában. Két metzi játékos is van a BL góllistájának első hárma között, Lekicset követve, Sarah Bouktit és Kristina Jörgensen 44, illetve 43 alkalommal talált az ellenfél kapujába. A Metzé volt a csoportmásodik legjobb támadása (240 gól), a Krimé a második leghatékonyabb védekezés (248 kapott gól), még a 8. forduló szombati mérkőzései előtt. Már 17 nemzetközi kupameccset vívtak egymással, legutóbb a múlt héten a franciák nyertek 28–22-re. „Szeretnénk hitelesebbé tenni az ottani győzelmünket, és mi lenne ennek jobb módja, mint a második győzelem?” – tette fel az álkérdést Emmanuel Mayonnade, a Metz ikonikus mestere az EHF BL-oldalán.
A bevezetőben kifejtett pontlehetőségeket figyelembe véve, mi magyarok is az ismétlés mellett voksolnánk, akárcsak a Fradi lubini vendégjátékát illetően.
Férfi Bundesliga-mérkőzés is jut vasárnapra az elszánt kézilabda-rajongóknak. Az AMC Mikro alkalmazásban kora délután élőben, a Sport2-n későn este felvételről mutatjuk a német bajnokság egyik rangadóját, amelyen a háromszoros BL-győztes, jelenleg 5. THW Kiel fogadja a háromszoros EHF-Kupa-/Európa-liga-címvédő, listavezető Füchse Berlint.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, 7. forduló. Sport1 13:45 MKS Zaglebie Lubin–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Metz Handball–Krim Mercator Ljubljana (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea).
FÉRFI BUNDESLIGA, 11. forduló. AMC Mikro 14:00 (felv. Sport1 22:00)  THW Kiel–Füchse Berlin (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor)
Sport1  17:30  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)