Sós Csaba: Nem rendőrök vagyunk mi. Nekünk egy célunk van, hogy jöjjön vissza • SportTV

Sós Csaba: Nem rendőrök vagyunk mi. Nekünk egy célunk van, hogy jöjjön vissza

2023. 12. 19. 13:23    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV Mai helyzet című műsorában Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta Milák Kristófról, hogy nem tudnak vele kommunikálni, de a szövetség nem rendőrség, csak azt szeretnék, hogy visszatérjen. Hosszú Katinka pedig megkapja a hatodik olimpiáján való indulás lehetőségét, hiszen egy háromszoros olimpiai bajnok ezt megérdemli.

Sós Csaba a Mai helyzet stúdiójában.

„Hiszem, ha majd edzésben van” – fogalmazott Sós Csaba azzal kapcsolatban, hogy Milák Kristóf sejtetni vélte, hogy januárban edzésbe áll, mert a kapitány szerint korábbi időpontokról is lehetett hallani, de végül nem kezdődött el a munka.

A teljes beszélgetés:

„Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni. Ha te nem veszed fel a telefont, ha hívlak, akkor hogyan beszélgessünk? Szóba sem jön. Az ember megtehetné, hogy kimegyünk négyen a lakása elé, de lehet, nem is otthon van, lehet, hogy máshol lakik. Nem tudja senki, egy ilyen semmilyen helyzetben vagyunk, de nem rendőrök vagyunk mi, könyörgöm. Nekünk egy célunk van, hogy jöjjön vissza ez a nagyon tehetséges fickó. Azt akarjuk, hogy jöjjön vissza, várjuk. Mi nem fenyegetjük, nem korlátozzuk, nem járunk a nyakára, semmit, csak próbáljuk ösztönözni, hogy jöjjön vissza” – nyilatkozta a kapitány arról, hogyan fordulhat elő az, hogy nem tudnak az olimpiai bajnokkal kommunikálni.

Felvetődött, hogy milyen időintervallum lehet az, amilyen hosszú kihagyás után még vissza tudja verekedni magát Milák a csúcsra. „Bármikor képes arra (hogy meglepjen minket – a szerk.), ha visszajön. Visszavárjuk, és meggyőződésem, hogy vissza fog jönni. Hogy mikor, azt nem tudom megmondani, és szerintem a párizsi olimpiát az felejtse el mindenki Milákkal kapcsolatban. Bármennyire is esetleg ő azt sugallja, vagy gondolja. Nézzük meg, hol tartanak az ellenfelek! Ez nem úgy van, hogy idejövök, és fél év, bármilyen tehetséges, de van benne még olimpia, ha ő úgy gondolja, és folytatni akarja, akkor van benne. Nyilván egy ilyen országban, ahol minden az olimpia köré van felépítve, azért van életjáradék, márványtábla, meg minden nagy jutalom, persze, hogy ha olimpia jön, akkor ehhez igazítaná őt az ember. Ezt nem lehet, ez ebben a helyzetben nem áll meg, de ha ettől függetlenítjük az egész történetet, visszavárjuk, és szeretném, ha visszatérne.”

Hosszú Katinkával kapcsolatban viszont biztos benne a kapitány, hogy januárban elkezd majd edzeni, és reális cél számára Párizs: „Mindenki, aki háromszoros olimpiai bajnok, majd elmegy szülni, és folytatni akarja, és egy hatodik olimpiájára ki akar jutni, attól függetlenül is megkapja a lehetőséget, ha egy és negyed éve nem volt rajtkövön, és nem válogatott” – szögezte le.