Serie A-podcastet indít a Sport TV Takács Ritával, Méhes Gáborral és Kéri András Dániellel • SportTV

Serie A-podcastet indít a Sport TV Takács Ritával, Méhes Gáborral és Kéri András Dániellel

Sport TV avatar Sport TV 2022. 08. 16. 09:50    
Olvasási idő: 2 perc

Augusztus 16-án, kedden debütál a Sport TV új, hetente jelentkező, olasz labdarúgással foglalkozó podcastje, a Lega Favorita Takács Ritával, Méhes Gáborral és Kéri András Dániellel. Szinte minden napra jut friss tartalom a Sport TV podcast-felületein.

A Serie A 2022-es bajnoka, az AC MIlan. (Forrás: Getty Images)

A Sport TV évek óta élen jár a sportpodcastek terén. A portfólióhoz tartozik már hosszú ideje az NBA-vel foglalkozó, azóta már önálló tévéműsorként is funkcionáló Alley-oop, a labdarúgás eseményeit feldolgozó Lesen vagyunk, a kézilabda rejtelmeibe bepillantást nyújtó Kézivezérlés, az észak-amerikai profi baseball-liga híreit elemző Extra Inning, illetve a magyar és nemzetközi sportvilág történéseit „kibeszélő” Karanténcast. Ezek a műsorok ott vannak hétről hétre a leghallgatottak sport tematikájú podcastek között minden nagyobb platformon, például az Apple Podcasten és a Spotify-on is.

Ezekhez csatlakozik augusztus 16-án, kedden a Lega Favorita, amelyben az olasz labdarúgás, és benne elsősorban a Serie A lesz a téma. Igazi nagyágyúkat hallhatunk majd a műsorban, hiszen a Sport TV népszerű műsorvezetője, Takács Rita, egyik legkedveltebb kommentátora, Méhes Gábor és az olasz labdarúgást kívülről-belülről ismerő szakértője, Kéri András Dániel alkotja majd a Lega Favorita csapatát.

A podcast természetesen nem csak kedden lesz elérhető, de remekül illeszkedik az eddigi menetrendbe: Minden hétköznapra jut egy műsor: a Karanténcast, a Lega Favorita, a Kézivezérlés, az Extra Inning és a Lesen vagyunk, hétvégenként pedig az Alley-oop (előbb a tévében, majd podcastként) kerül fel a Sport TV podcast feedjeire. Az Alley-oop ebben a pillanatban nyáriszünetét tölti, hiszen az NBA-ben is uborkaszezon van.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy igazi sportfóliót építettünk podcastekből a Sport TV-nél. Műsoraink folyamatosan ott vannak a sport tematikájú podcastek hazai ranglistáin egész héten, a mostantól szinte minden nap jelentkező friss tartalom tovább erősíti ezt. Az olasz foci a szenvedély ligája, a Sport TV egyik legfontosabb tartalma, és nagyon nagy szüksége volt egy dedikált podcastre. Aki ezt hallgatja, ugyanúgy megnézheti a Nyerő Szériát és az élő közvetítéseket, ezek mellé kap majd egy jó adag pluszt, így lesz teljes az olasz foci körüli tartalom. Arra büszkék vagyunk, hogy három, ilyen „nagyágyú” is vállalta a szereplést, biztosak vagyunk benne, hogy ez még vonzóbbá teszi majd a műsort a hallgatók számára” – mondta az új podcast indításáról Szaniszló Csaba, az AMC Networks digitális projektjeinek vezetője.  

A Lega Favorita nem véletlenül most indul, hiszen augusztus 13-án vette kezdetét a Serie A 2022-23-as szezonja. Elmondható, hogy az erőviszonyok ismeretében páratlanul izgalmas évad vár ránk, legalább négyesélyes a bajnoki cím. A címvédő Milan, a 2021-es bajnok Inter, az azt megelőzően zsinórban kilenc Scudettót begyűjtő Juventus és a komoly igazolásokat végrehajtó Roma szurkolói mind-mind bizakodnak, de Silvio Berlusconi is visszatért a Monza elnökeként a Serie A-ba, a Laziónak is komoly tervei vannak, és történhetnek még meglepetések is.  A Serie A mérkőzéseit a Sport TV-n követhetik az olasz foci szerelmesei.