Fradi: A szisztémából és a munkából nem szabad engedni • SportTV

Fradi: A szisztémából és a munkából nem szabad engedni

2020. 10. 04. 08:33    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV Heti helyzet című műsorában Nyíri Zoltán, a Ferencváros alelnöke beszélt a BL-be jutással szerzett pénzről, arról, mi hozhatja az igazi bevételt a csapatnak, illetve a hosszútávú munka fontosságáról. Szerhij Rebrov személyiségére és szerepére is kitért.

A Ferencváros játékosai a BL-csoportkörbe jutást ünneplik.. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Ha nem sikerült volna a Molde elleni meccs, és az Európa Liga főtáblára „esünk le”, akkor megkaptuk volna az 5 millió eurót azért, hogy eljutottunk a BL-playoffig, és ahhoz hozzáadták volna a 2,7 millió eurót, ami jár az EL-főtáblájáért. De itt most nincs összeadás. Az idei még nem jött ki az UEFA-nál, hogy mennyi ez az összeg. Tavaly, ha BL-be jutottál, akkor összességében a selejtezőkért, mindenért, a bejutástért 14,5 millió eurót adott az UEFA. Hogy idén ez emelkedik, csökken, változik, ezt senki nem tudja még, hisz nem jött ki a hivatalos számadat, ezt a sorsolás utánra ígéri az UEFA (műsorunk felvétele október elsején volt – a szerk.) ” – nyilatkozta Nyíri Zoltán a bevétellekl kapcsolatban. Ez forintba átszámolva körülbelül 5,2 milliárd Ft.  A klubvezető azt is hozzátette, hogy vannak olyan szerződések a Fradinál, ahol van olyan záradék, hogy BL-csoportkörbe jutás esetén változnak annak feltételei, és hogy Szerhij Rebrovnak is sikerdíjas szerződése van.

A teljes műsor itt érhető el:

„Azt kell nekünk megtanulni, hogy a tavalyi és idei csoportkör után a szisztémából és a munkából nem szabad engedni, hogy ez majd jön magától. Ha az beköltözik a fejekbe, akkor nem sikerül – árulta el Nyíri Zoltán, aki szerint Hajnal Tamás és Szerhij Rebrov már most a téli átigazolásokon dolgoznak, mert ugyanolyan elánnal dolgozni kell tovább. – Az lehet a BL-ben a történet szerintem, hogy ha egy jó félidő, egy jó csel, egy jó teljesítmény például egy védőtől vagy középpályától, az feltűnik talán. Akkor lehet, hogy el tudja adni a klub, és az lehet az igazi bevétel.”

„Vicces történet. Megtörténik ez, Szerhijjel találkoztunk a stadionban az elnök úrral, és azt mondta: ’Figyeltem, az Isael és a Sigér öntött le. Kemény edzés lesz nekik!’ Haratin megúszta, mert nem nyílt ki a pezsgő” – mesélte nevetve Nyíri Zoltán, aki szerint Rebrov mester körülbelül 1-2 óráig lazult el a siker után, mert utána már a következő bajnokin gondolkodik, vagy hogy hogyan lehet javítani. A csapatnak is csak egy szabadnapja volt a csoportkörbe jutás után. „Volt Moldéban az a húsz perces kis áramszünet, vagy hívjuk, aminek akarjuk. A mérkőzés lefújása után a buszon, a repülőúton végig a pályaedzők és ők tableten azt a húsz percet nézték meg tizenötször, hogy mi történt. Tehát ő egy olyan ember, akinek a futball a mindene, arra szerződött, arra esküdött, hogy azt javítja. Azt gondolom, hogy reméljük, hogy minél később, de azt lehet érezni, hogy neki nem ez a végállomás, mint edző, mert szisztematikusan készül arra a profi világra vissza, ahonnan ő jött.”