Nyíri Zoltán: Várni kellett volna még, hiszen nincs olimpia, nyáron lehetett volna kézilabdázni • SportTV

Nyíri Zoltán: Várni kellett volna még, hiszen nincs olimpia, nyáron lehetett volna kézilabdázni

2020. 04. 10. 10:54    
Olvasási idő: 2 perc

A Ferencváros ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán volt a Sport TV Heti helyzet című műsorának vendége. Itt elmondta, hogy a döntést elfogadja, de szerinte korán hozta meg a szövetség, mert a nyár rendelkezésre állt volna. A BL-indulásról azt mondta, azt szabadkártyák döntik majd el, a nőknél ugye második helyre került így a csapat, mint tavaly, a férfiaknál viszont a kupainduló negyedik hely helyett a 2019-es majdnem kieső pozíció számít majd.

Nyíri Zoltán korábban a Mai helyzet című műsorban. (Fotó: Sport TV)

Ágai Kis András Kálnoki Kis Attila és Csurka Gergely mellett Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke beszélgetett a Sport TV Heti helyzet című műsorában. A résztvevők a beszélgetés felvétele közben kapták a hírt, hogy az MKSZ a koronavírusjárványra tekintettel beszünteti a kézilabdabajnokságot. „Öt perce olvastuk a hírt. Én eddig azt mondtam, hogy mindenhol amellett kardoskodom, hogy játsszunk. Most álszent lenne, ha azt mondanám, hogy jaj, nem baj, hogy lezárták a kézilabda bajnokságot. Én azt meg merem kockáztatni – a döntést elfogadva, nem az ő (MKSZ- a szerk.) székükbe ülve -, hogy szerintem korai döntést hoztak. Várni kellett volna még, hiszen nincs olimpia, nyáron lehetett volna kézilabdázni is szerintem. Lehet, hogy a Fradinak ez most éppen jó, mert tavaly másodikok voltunk, de így van, a Bajnokok Ligája indulást szabadkártyák döntik el, nem a helyezések. Az első indul, a többiek pedig reménykednek” – árulta el Nyíri első véleményét az MKSZ döntésével kapcsolatban. Az FTC női csapata 2019-ben második lett a bajnokságban, azonban az idei kiírásban bronzérmes helyen állt a Győr és a Siófok mögött.

„Mondok egy ellenpéldát. A férfiaknál is lezárták, nem csak a nőknél. Ott most a Fradi negyedik, tehát kupainduló, tavaly épphogy bennmaradt. Van ez a példa, hogy amit elvesztesz a vámon, azt a réven nyered. Nem lehet ezt így mondani, hogy ki járt jól” – hozta fel példának az FTC férficsapatát a klubvezető.

Az MKSZ döntése értelmében nem csak helyezéseket nem osztanak ki, de kiesők és feljutók sincsenek. A labdarúgóknál még nem született ilyen döntés, de példaként hozta Nyíri a másodosztályt, ahol az MTK szinte biztos feljutónak számított, hiszen 12 ponttal előzte meg a harmadik helyen álló Vasast. „Ha a fociban most lezárják ugyanígy, akkor annak a klubnak, aki toronymagasan vezeti az NBII-t, annak mit mondasz? Hogy még egy évet várjál? A szponzorainak mit mondasz? Hogy még egy évet várjál?”

A labdarúgók egyébként is szóba kerültek a beszélgetés során. Nyíri Zoltán elárulta, továbbra is edzésben vannak a Fradi játékosai, kis csoportokban végzik a munkát, ahogyan azt Mai helyzet című műsorunkban bővebben is ismertette. Arra is reagált, hogy a társadalom felé milyen üzenetet sugároz az, hogy jelentős korlátozásokkal ugyan, de edzenek a focisták. „Azt gondolom, ha a gyógyszertárakban dolgoznak, a boltokban dolgoznak, van egy csomó ember, aki dolgozik a focistákon kívül, akkor dolgozzanak ők is. Ők csak dolgoznak, munkaszerződésük van, ez a munkahelyük, a munkahely látogatása nem tiltott. Nem kóricálnak a városban, beülnek edzésfelszerelésben az autóba, háztól-házig utaznak, itt kiszállnak, leedzenek, visszaszállnak, hazamennek.”