A 2024-es vb-döntő lett minden idők legnézettebb dartsközvetítése Magyarországon • SportTV

A 2024-es vb-döntő lett minden idők legnézettebb dartsközvetítése Magyarországon

Sport TV avatar Sport TV 2024. 01. 04. 14:09    
Olvasási idő: 2 perc

A PDC-dartsvilágbajnokság nem okozott csalódást ezúttal sem. A tévénézők legnagyobb örömére páratlan izgalmakat tartogatott a sorozat, amelynek fináléja lett Magyarország történetének eddigi legnézettebb dartsközvetítése. A Sport1 pedig ezzel a legnézettebb csatorna volt Magyarországon a 18-49 éves lakosság körében szerda este a közvetítés során.

A világbajnok, Luke Humphries. (Fotó: Getty Images)

December 15. és január 3. között rendezték a londoni Alexandra Palace-ban a PDC-dartsvilágbajnokságot. Talán már mindenki tudja, hogy ebben az időszakban ez az egyedülálló hangulatú sorozat határozza meg a sportszerető közönség mindennapjait hazánkban is. Ez így volt ebben az ünnepi időszakban is, hiszen a Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport TV élő dartsközvetítéseibe 1,3 millióan néztek bele ebben a három hétben.

A finálé nézettsége minden várakozást felülmúlt, a Nielsen Közönségmérés adatai szerint a január 3-án, szerdán rendezett döntő lett Magyarország történetének legnézettebb dartsközvetítése. 231 ezren követték végig a Sport1 élő közvetítését.

A Sport1 ebben az idősávban a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves férfiak körében 14,3%-os közönségaránnyal a nagy kereskedelmi csatornákat is megelőzve a legnézettebb csatorna volt, akárcsak 11,7 százalékkal a teljes 18-49 év közötti lakosság körében.

Az eredményben közrejátszott a fináléba bombameglepetésre bejutó, az első vb-jén szereplő, mindössze 16 éves Luke Littler körüli felhajtás is. A csodagyerek több olyan bravúrt is véghez vitt, amire csak nagyon ritkán vagy sohasem volt még példa. Sorra győzte le a világranglistán nála magasabban jegyzett ellenfeleit, végül ő lett minden idők legfiatalabb finalistája. A döntőben azonban már nem bírt azzal a Luke Humphriesszal, aki olyan szenzációs volt 2023 második felében, hogy a torna előtt annak ellenére is a legnagyobb esélyesnek tartottak a fogadóirodák és a Sport TV szakértői is, hogy ’’csak’’ a harmadik volt a világranglistán. Humphries most már világelső, Littler pedig 133 helyet előre lépve a 31. a világranglistán.

A döntő lezárását ITT lehet megtekinteni.

Nem kell sokat várni arra, hogy visszatérjenek a darts nagyágyúi, hiszen a Sport TV-n január 18-án már képernyőre kerül a Bahrain Darts Masters, és 2024-ben olyan további PDC-tornákat láthatunk majd a Sport1-en és a Sport2-n, mint a 17 versenyből álló Premier League, a hét állomásos World Series of Darts, és annak döntője, a World Series of Darts Finals, továbbá a Masters, a UK Open, a World Cup of Darts, a World Matchplay, a World Grand Prix, az Európa-bajnokság, a Grand Slam of Darts, a Players Championship Finals, valamint az egészet megkoronázandó, december közepétől a PDC-világbajnokság.

A Sport1 volt 2023-ban a legnézettebb minden korosztályban

A decemberi adatokkal együtt immár a rendelkezésünkre áll minden információ a 2023-as év nézettségeivel kapcsolatban, ami rendkívül hízelgő a Sport1-re nézve: A Nielsen Közönségmérés adatai alapján ugyanis

az elmúlt évben is a Sport1 volt a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna minden kiemelt korosztályban és célcsoportban

(a teljes lakosság, a 18-49, illetve 15-59 éves teljes lakosság és a 18-49 éves férfiak körében is). Az év legnézettebb közvetítése nem meglepő módon a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023-as döntője volt, amin az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Vipers Kristiansand csapott össze a budapesti MVM Dome-ban.