Magyar–dán dupla derbi a BL-ben • SportTV

Magyar–dán dupla derbi a BL-ben

2024. 01. 13. 16:01    
Olvasási idő: 2 perc

Óriási dán-magyar csúcstalálkozó lesz a női kézilabda BL 10. játéknapján szombati estéjén. A négy résztvevő közül három jelenleg a két BL-csoport negyeddöntős továbbjutó helyén áll – a negyedik meg szerepelt a sorozat legutóbbi döntőjében…

Ismét kellene egy magyarországi bravúr a dán klassziscsapat ellen (Fotó: fradi.hu)

FTC–ESBJERG (B-csoport)

A nagy visszavágó – a két csapat a tavalyi BL-elődöntőben az MVM Dome-ban szenzációs csatát vívott egymással, amely a Fradi utolsó pillanatos góllal elért győzelmével végződött. A dán együttes most az A-csoport élén áll 16 ponttal, az FTC annak a négypontos sávon belül elhelyezedő ötösnek a tagja, amelyből csak egy búcsúzik, a másik négy továbbjut a playoffba. Az év első fordulójában az Esbjerg sima hatgólos (32–26) győzelmet aratott a Lublin fölött, a Fradin 28–29-as bravúrdöntetlent harcolt ki Ikastban Lekics kései egyenlítő találatával. A szerb klasszis 10 gólt szerzett a mérkőzésen és 61 gólla vezeti a BL góllistáját, amelyen egyébként a dánok norvég csillaga, Kristine Breistöl 57 találattal a harmadik. A két együttes 27–23-as dán sikerrel végződő első meccsén is ugyanez a két játékos szerezte csapata legtöbb gólját.Hatalmas teljesítmény kell a győzelemhez, mert nem lesz könnyű. Nehezen kezdtük ezt az új évet, és ezekkel a teljesítményekkel nem szerzünk két pontot Magyarországon. Tehát feljebb kell lépnünk, de ezt már megtettük, és tudjuk, hogyan kell”– nyilatkozta Jesper Jensen, a dánok vezetőedzője.
Az Esbjerg jelenleg a teljes mezőny egyik legerősebb csapata, a Bajnokok Ligája egyik esélyese, úgyhogy nagy mérkőzés lesz minden tekintetben A keretében számos klasszis játékos található, néhányan közülük a világ legjobbjai közé tartoznak, de mindenre felkészülünk. Hiszek a saját csapatomban, s bár nehéz dolgunk lesz, hazai pályán még jobb teljesítményre vagyunk képesek, ezért bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – ezt pedig Allan Heine, a ferencvárosiak szintén dán vezetőedzője mondta a fradi.hu-nak

ODENSE–GYŐR

Az esti párosítás az A-csoport első két helyezettjének összecsapása, a hibátlan 18 pontos Audi ETO utazik az őt négypontos hátrányból üldöző Odenséhez. Győzelemmel a győri együttes már most véglegesítheti negyeddöntős szereplését, ha mellette a bukaresti CSM kikap Brestben. A múlt héten az ETO sorozatban 10, győzelmét aratta a sorozatban a Sävehof ellen, míg az Odense négymérkőzésesre növelte hasonló szériáját a Bietigheim elleni sikerrel.
A dán csapat hazai pályán a mostani szezonban tökéletes eredménnyel büszkélkedhet, mind a négy meccsét megnyerte, de idegenben két mérkőzést elveszített, köztük Győrött 32–29-re. A győriek edzője, Ulrik Kirkely 2015–17-ben és 2020–23-ban az Odensénél dolgozott, míg a balátlövő Line Haugsted 2015–16-ban a dán csapatban játszott.
„Izgatottan várjuk a karácsonyi szünet utáni első hazai meccsünket. Ez igazi nagy meccs, amelyen hatalmas lépést tehetünk a kitűzött cél, a csoport két legjobbja közé jutás felé. Tudjuk, hogy a Györ egy nagyszerű csapat, és a legjobban kell teljesítenünk. De ha sikerül, és működik a védekezésünk, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezhetjük a két pontot” – mondta az EHF honlapjának Nina Dano, az odenseiek jobbátlövője.

NŐI KÉZILABDA BL, 10. forduló. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommntátor: Deli Rita, riporter: Szabó Lili, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Odense Handbold–Győri Audi ETO (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea).
NŐI KÉZILABDA EL, 2. forduló. Sport1 19:45 Thüringer HC–Unirea Braila (kommentátor: Gyulai Miklós)