A Sport TV-n a héten beindul a Bajnokok Ligája-tavasz • SportTV

A Sport TV-n a héten beindul a Bajnokok Ligája-tavasz

2024. 02. 13. 12:27    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, szerdán pedig újraindul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája is, amelyben csütörtökön lép pályára az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém. Hétvégén a női kézilabda BL-ben írhatnak történelmet a magyar csapatok. Ezek a sorozatok és meccsek meghatározzák a Sport TV közvetítéseinek menetrendjét a tavasszal.

Sok éremmel tértek haza a Telekom veszprém játékosai. (Fotó: facebook / @veszpremhandballteam)

Február 13-tól labdarúgó Bajnokok Ligája

Két sorozat is visszatér a téliszünetről ezen a héten. A labdarúgó Bajnokok Ligája a nyolcaddöntőkkel folytatódik. A legjobb 16 között már nincs hibalehetőség, mert a továbbjutás a cél, és természetesen minden rangadó vérre megy majd. A Sport TV-n a következő két hétben a nyolcaddöntők első meccsei közül négyet is élőben meg lehet majd nézni. Rögtön a BL-címvédővel és az ősz legnagyobb meglepetéscsapatával találkozunk (FC Köbenhavn – Manchester City) az első tavaszi játéknapon, majd szerdán PSG és a Real Sociedad rangadója következik, egy hét múlva kedden a PSV – Borussia Dortmund, szerdán az FC Porto – Arsenal meccseket láthatjuk élőben.

FC Köbenhavn – Manchester City (majd a játéknap összefoglalója): február 13., kedd 20:00, Sport1 (élő)

PSG – Real Sociedad (majd a játéknap összefoglalója): február 14., szerda 20:00, Sport1 (élő)

PSV – Borussia Dortmund (majd a játéknap összefoglalója): február 20., kedd 20:00, Sport1 (élő)

FC Porto – Arsenal (majd a játéknap összefoglalója): február 21., szerda 20:00, Sport2 (élő)

Február 14-től férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A férfi kézilabdázás csúcssorozata február 14-én indul újra a kézilabda Európa-bajnokság (illetve a többi kontinenstorna) és a téliszünet után. A Telekom Veszprém keretébe hat aranyérmes érkezett vissza január végén: Az Eb-t a franciák nyerték úgy, hogy Hugo Descat, Ludovic Fabregas, Kentin Mahé és a torna MVP-je, Nedim Remili is ott volt a csapatban. Az afrikai torna legértékesebb játékosa Jahja Omar lett, és a tornát megnyerő egyiptomiaknál Jehia el-Dera is pályára lépett vele egy válogatottban. Ez nem akármilyen ajánlólevél a Bajnokok Ligája folytatása előtt. A jelenleg csoportharmadik veszprémiek már továbbjutottak a csoportból a hátralévő négy meccs eredményétől függetlenül, de még van esély megcsípni az első két hely valamelyikét. A szegediek jelenleg ötödikek 11 ponttal a brutálisan szoros nyolcasban, ahol a csoportmásodik Aalborg 12, a hetedik Kolstad 9 pontos, így sok nagy csata vár még a szegediekre. Maga a sorozat már 14-én visszatér, de a magyar alakulatok csütörtökön vívják a 11. fordulós meccsüket, a Szeged ráadásul rögtön az egyik legfontosabbat az említett Kolstad ellen.

OTP Bank-Pick Szeged – Kolstad: február 15., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)

FC Porto – Telekom Veszprém: február 15., csütörtök 20:30, Sport1 (élő)

 

Hétvégén női kézilabda Bajnokok Ligája történelmet írhat a Fradi

A női kézilabda Bajnokok Ligájában történelmet írhatnak a magyar csapatok, hiszen a már biztosan csoportelső Győri Audi ETO KC, illetve a DVSC Schaeffler után az FTC-Rail Cargo Hungaria is továbbjuthat a csoportból. Ha ez sikerülne, mindhárom magyar résztvevő ott lenne a legjobb 12 között a Bajnokok Ligájában. Erre természetesen – mivel három magyar induló sem volt még soha a BL-ben – még sohasem volt példa. A zöld-fehérek a Metz ellen lépnek pályára szombaton, és ha nyerni tudnak, be is biztosítják a továbbjutást, ha nem, akkor a Rapid Bukarest – Essbjerg meccsen nagyon kell szurkolni a dánoknak. Nem lesz könnyű dolga a Fradinak, hiszen a Metz pillanatnyilag vezeti a csoportját, de az előző szezonban már kiderült, ez nem lehetetlen azért Klujber Katrinéknak. Természetesen a Győrre és a DVSC-re is vár még egy csoportmeccs.

Metz – FTC-Rail Cargo Hungaria: február 17., szombat 15:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Brest: február 17., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Savehof – DVSC Schaeffler: február 18., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)