Szegedi „helyosztó” Párizsban • SportTV

Szegedi „helyosztó” Párizsban

2024. 03. 06. 15:14    
Olvasási idő: 2 perc

Logikusan elosztották a két csoport közt a játéknapokat az EHF „műsorfelelősei”, szerdán az A-, csütörtökön a B-csoport fejezi be az alapszakaszt. Ez a szorosabb nyolcas, a harmadi PSG és a hatodik Szeged közt mindössze két pont a különbség, köztük helyezkedik el a Kielce és a Zagreb, ennek a négyesnek a sorrrendje rengetegféleképpen alakulhat, nem is érdemes felsorolni a tudatnyi reális és a sokszorosan annyi valószínűtlen variációt. Mindenesetre a szegedieknek az előre lépésre csak pontszerzéssel van esélye a francia fővárosban, akkor kerülhet el arról a helyről, amellyel ha csütörtökön nem nyer a Veszprém, egymást követő második évben is magyar-magyar negyeddöntő következik idén április utolsó és május első hetében.

A szegedi mínusz kettő akár meg is fordulhat a párizsi Pierre de Coubertin Sportcsarnokban (Fotó: pickhandball.hu)

KIEL–ZAGREB

A Kiel már biztosan negyeddöntős, de egy pontra van szüksége hozzá, hogy csoportgyőztes is legyen. Ha veszít és az Aalborg legyőzi a Kielcét, megfordul a dán és a német csapat sorrendje. A Zagreb is elérte már a playoffot, de még javíthat jelenlegi 5. helyezésén. A fordított párosítású első meccset a Kiel nyerte meg 30–23-ra. A Kiel házi gólgyárosa, Niclas Ekberg 71 góllal áll a sorozat eredményességi listáján, a horvátok két legjobbja Dibirov és Lovre Klarica 49-49 találatot jegyez. A múlt hétvégén a THW 36–29- rte legyőzte a Balingent a Bundesligában, a Zagreb Varasdon 35–23-ra győzte le a Varazdint
„Egyszerűen hihetetlen, hogy Zágráb hogyan tudta megfordítani a dolgokat ebben a szezonban. Nagyon erős csapat, mindenki tudja, mit kell tennie támadásban és védekezésben. Visszatért ahhoz a Zágrábhoz, amelyet korábban ismertünk, az az együttes, amely minden ellenfelet képes legyőzni. De természetesen nyerni akarunk, és megnyerni a csoportot” – mondta Domagoj Duvnjak, a németek horvát irányítója.

PSG–SZEGED

A PSG 15 ponttal harmadik a csoportban, s már nem lehet második vagy első. A Szeged 13 ponttal a hatodik, de még feljebb kapaszkodhat bizonyos eredmények segítségével. Ebben az idényben Szegeden a francia bajnok győzni tudott 32–30-ra. Eddigi négy párizsi fellépésükön a kékek háromszor kikaptak, egyszer remiztek, azaz győzniük még egyszer sem sikerült.
A PSG bejelentette, hogy 2027-ig meghosszabbította szerződését lengyel sztárjával, Kamil Syprzakkal. A találkozón az egész sorozat legeredményesebb párosa szerepel, a szegedi Mario Sostaric (78 gól) és Syprzakkal (75 találat). A múlt hétvégén a Paris hazai pályán 29–29-re végzett a Toulouse-zal (amelyet az exszegedi Danijel Andjelkovics vezet. míg a Szeged Balatonfüredről vitte haza mindkét pontot 37–31-es sikerével.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 14. forduló. Sport1 18:30 THW Kiel–PPD Zagreb (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport1 20:30 Paris St.-Germain Handball–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­