Harden a jó passz után majdnem blokkolta a csapattársát • SportTV

Harden a jó passz után majdnem blokkolta a csapattársát

2024. 03. 21. 16:07    
Olvasási idő: 2 perc

…aki Kawhi Leonard volt, és aki egyébként ki is hagyta a sarokból eleresztett kísérletét. A meccs végkimenetelét ez nem befolyásolta jelentősen, hiszen nyert a Clippers, de a jelenet maga őrült vicces volt.

Kawhi, leblokkolhatlak? (Fotó: Getty images)

Tegnap Portlandben összecsapott a Los Angeles Clippers és a Portland Trail Blazers. A meccs viszonylag sima volt, hiszen a Blazers a második negyed legelején vezetett utoljára, majd a negyedik negyed elején már 27 ponttal is vezettek a vendégek. Végül 116-103 lett a végeredmény, Paul george 27, Kawhi Leonard 24 pontot szerzett, míg James Harden 19 pontja mellett 14 asszisztot is kiosztott:

Hardennek lehetett volna 15 gólpassza, míg Leonardnak is lehetett volna 27 pontja, ha a harmadik negyedben nem történik ez a fura szituáció:

Igen, jól látja mindenki, Harden kiosztott egy remek labdát a sarokban álló Leonardnak, aki üresen dobhatott volna. Azonban Harden a passz után elindult Leonard felé, és úgy csinált, mintha blokkolni szeretné. A dobás ki is maradt. Jó, az kétségtelen, hogy Harden 3 másodperccel később a másik sarokban árválkodó – tényleg a közelében sem volt senki – Amir Coffeyt találta meg, aki csont nélkül bedobta (persze, mert őt nem próbálta blokkolni a saját csapattársa).

És hogy mivel magyarázta Harden ezt a helyzetet?

„Megpróbáltam egy kis izgalmat vinni a csapatba. Az elmúlt hetek ködösek voltak számunkra. Ez minden csapat életében előfordul. Szóval energiát, jó hangulatot akartam a csapat életébe csempészni. Persze talán jobb lett volna, ha bedobja, de így volt min nevetni, volt egy kis izgalom.”

Különleges magyarázat, de érthető, miről beszél. Amikor a Clippershez került a Sixerstől, borzasztó időszak jött a Clippers számára, ezt akkor mi is megénekeltük. Nem lehet elégszer elnézést kérni az érintettektől, mert ezután jött egy kilences győzelmi sorozat, illetve egy 26-5-ös széria is. Szépen lassan nyugat egyik éllovasává erősödött a Clippers. A köd azonban az All-Star szünet után érkezett meg, azóta 6-8 volt a mérleg a tegnapi meccsig, és szépen lassan 5 meccs hátrányba kerültek Leonardék a nyugati első helytől, amivel most épp negyedikek nyugaton, de csak egy meccs előnnyel az ötödik Pelicans-szel szemben. Nyilvánvalóan erre a ködre gondolt Harden.

Hogy a blokk és a tegnapi győzelem segít-e, majd hamarosan kiderül. Hétvégén a magyar nézők is meggyőződhetnek majd erről, hiszen Clippers vasárnap a Sixerst fogadja, és európai főműsoridőben élőben közvetítjük majd a meccset. A teljes NBA-s menetrendünk a hét hátralévő részére:

Trash Talk: március 21., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets: március 22., péntek 1:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)

New York Knicks – Brooklyn Nets: március 23., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 24., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: március 24., vasárnap 19:30, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers: március 24., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)