A Dallas Mavericks úgy zsákolgatott, mintha videójátékot játszana • SportTV

A Dallas Mavericks úgy zsákolgatott, mintha videójátékot játszana

2024. 03. 22. 16:43    
Olvasási idő: 2 perc

Érezted már valaha azt, hogy egy kosármeccs olyan, mint egy videójáték? Nos, tegnap a Dallas Mavericks legalább egy jelenetben, de inkább egy teljes meccsen pont ezt csinálta.

A varázslat főszereplői: Kyrie Irving, Luka Doncic és Derrick Jones Jr. (Fotó: Getty Images)

A Dallas Mavericks hazai pályán fogadta a Utah Jazz csapatát az NBA csütörtöki játéknapján, és végül magabiztosan győzött 16 ponttal, 113-97-re. A második negyed legelejétől nem adta ki a vezetést a kezéből a Mavericks, a legnagyobb előnye 19 pont volt. Azon talán senki sem lepődik meg, hogy Luka Doncicnak erős estéje volt, mivel 34 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal zárta a meccset. Bár jobban belegondolva, ez az ő esetében átlag alatti teljesítmény, hiszen 34,1 pont, 9,8 gólpassz és 9 lepattanó az átlaga ebben a szezonban.

A meccs összefoglalója:

Más szempontból érdekes azonban inkább ez a meccs. Egyrészt a Mavericks a tabellán feljött vele a nyugati hatodik, közvetlen rájátszást jelentő helyre a 41-2-es mérlegnek, és az elmúlt hét meccsen elért hat győzelemnek köszönhetően. Ez mindenképpen fontos. Ami miatt pedig extrán különleges volt ez a találkozó, az az, hogy a Mavericks franchise-rekordot jelentő 18 db zsákolást mutatott be. A csapat össze is gyűjtötte mindet a meccsről:

Mind közül a legszebb ez a megmozdulás volt, aminek a megnézése közben nehéz nem arra gondolni, hogy olyan, mintha egy NBA 2K játékkal játszanál a legkönnyebb beállításon. Ahogy Doncic felszedi, ahogyan Irving felismeri a pillanatot, és ahogyan megérkezik a korábbi zsákolóban, Derrick Jones Jr. Igazi örömkosárlabda:

Kyrie Irving maga is húzott egy szépet. Talán elmondhatjuk, hogy nem igazán látszik rajta, hogy ramadán van, és épp böjtöl. Persze a Dallas Mavericks is segít neki ebben, hiszen felvettek egy privát séfet erre az időre, aki azért felel, hogy megfelelő vegán ételeket készítsen neki úgy, hogy a szabályokat is betartja, és a teljesítménye is jó lesz a pályán. Úgy néz ki, ez működik, mert a Denver Nuggets elleni csodás meccsnyerőt például már a böjt alatt dobta.

Hétvége kiváló NBA-meccsekkel

Senki ne legyen rest a Sport TV-re kapcsolni, ha NBA-re vágyik, mert kiváló programjaink vannak nekik. Láthatunk például egy New York-i rangadót, és azt is megnézhetjük, James Harden hogyan játszik majd az ellen a Philadelphia 76ers ellen, amelytől nagyon csúnyán távozott a szezon legelején.

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets: március 22., péntek 1:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)

New York Knicks – Brooklyn Nets: március 23., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 24., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: március 24., vasárnap 19:30, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers: március 24., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)