Három korábbi győztes a BL-negyeddöntőért • SportTV

Három korábbi győztes a BL-negyeddöntőért

2024. 03. 27. 10:56    
Olvasási idő: 2 perc

A nők már befejezték a maguk BL-playoffját a negyeddöntőért, a férfiak most kezdik meg ezt a fázist, Minket persze elsősorban a csütörtöki magyar „házi rangadó” foglalkoztat, de előtte szerdán afféle ízelítőül megmutatunk két „nyugati–keleti” csatát, vagyis egy dán–lengyel és egy horvát–francia összecsapást, amelyek résztvevői közül egyébként három is elhódította korábban a legrangosabb európai kézilabdatrófeát, csak a GOG a „kakukktojás”…

Emil Madsen, a BL-góllista éllovasa itt még a csoportkörben a második lengyel klub, a Plock védőivel harcol, szerdán azonban a korábbi BL-.győztes és -ezüstérmes Kielce ellen lép pályára (Fotó: Getty Images)

GOG–KIELCE

A GOG 13 ponttal ötödik lett a B-csoportban, a Kielce 16-tal negyedik az A jelű nyolcasban.
A dán együttes egymást követően másodszor jutott el a rájátszásba, a lengyel rekordbajnok tavaly és tavalyelőtt a final fourban szerepelt. A hazaiak legeredményesebb játékosa, Emil Madsen vezeti a sorozat góllistáját 91 találattal, a Kielce házi gólkirálya, Szymon Sicko „csak” 58 alkalommal talált be a kapuba. A két fél most találkozik először európai kupamérkőzésen. A múlt hétvégén mindketten győztek a hazai bajnokságban, a GOG a Mors-Thy (37–30) ellen, a Kielce Legionowóban (31–23) bizonyult jobbnak.
„A Kielce erős kerettel rendelkezik, de nem lehet titok, hogy szeretnénk megismételni ez előző szezon sikerét, amikor továbbjutottunk a rájátszásból. A kiindulópontunk az, hogy nyernünk kell hazai pályán, és bármekkora előnyt is megszerezhetünk, fontos a visszavágó előtt” – nyilatkozta Mikkel Voigt, a dánok vezetőedző.
„A GOG-ot úgy látom, mint egy második Magdeburgot. Elméletileg senki sem hisz bennük, Németországban mindenki a Kielt tartja a legjobbnak, Dániában az Aalborgot. Eközben a GOG és a Magdeburg elképesztő munkát végez, és nyer az elméletileg erősebb csapatok ellen. Vigyázni kell rájuk, nagyon kényelmetlen és veszélyes csapat” – mondta Arkadiusz Moryto, a Kielkce jobbszélsője

ZAGREB–MONTPELLIER

Mindkét csapat 14 ponttal zárta a csoportkört, a Zagreb az A-csoportban 5., a Montpellier a B-ben a 4. helyen végzett ezzel. A francia csapat története során már 15-ször szerepelt a BL rájátszásában, először 1996-ban. A horvát bajnok két szezon kihagyása után tért vissza ebbe a fázisba. Timur Gyibirov a Zegreb legjobb gólszerzője az idényben 53 találattal, míg Sebastian Karlsson a Montpellier házi gólkirálya 63-szor talált a kapuba. Nyolcszor találkoztak eddig a BL-ben, a horvátok két, a franciák 5 győzelmet arattak, egyszer remiztek a felek. Mindkét csapat idegenbeli győzelemmel melegített a csatára hazai fronton: a Zagreb Porecből 42–35-tel, a Montpellier Créteilből 35–26-tal vitte haza mindkét pontot.
„Néhány kisebb problémával kell megküzdenünk a meccset illetően, de úgy gondolom, hogy mindannyian összpontosítunk, és készen állunk a szerdai meccsre. Végre újból sikerült helyet foglalnunk a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, és biztosak vagyunk benne, hogy megvan, ami ahhoz kell, hogy meghosszabbítsuk az álmunk megvalósítását” – nyilatkozta az EHF BL-honlapjának Andrija Nikolics, az RK vezetőedzője.

 FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, rájátszás, első mérkőzés. Sport1 18:00 GOG–Industria Kielce (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:30  RK Zagreb–Montpellier HB (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)