Eperjesen át vezet az út az elődöntőbe • SportTV

Eperjesen át vezet az út az elődöntőbe

2024. 03. 30. 13:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Eperjesen hatalmas küzdelem vár a Fradira… (Fotó: ehf.eurohandball,com)

Az FTC-Green Collect a Tatran Presovot három góllal győzte le (32–29) az EHF Európa-kupa negyeddöntőjének első budapesti mérkőzésén. A szlovákok vendégek ebben a szezonban korábban csak egy vereséget szenvedtek el – az előző fordulóban az FH Hafnarfjördur ellen – ötmeccses győzelmi sorozatukat törte meg a Fradi a múlt szombaton a Népligetben.  
„Meg kell csinálni és meg is fogjuk csinálni” – mondta Pordán Bálint, a Fradi csapatkapitánya a hét közi, Balatonfüred elleni bajnoki döntetlent (30–30) követő sajtótájékoztatón, az eperjesi Ek-visszavágóra utalva.  A szlovákiai együttesnek nem volt hazai kötelezettsége, egész héten át a kupamérkőzésre készülhetett.
„Az első mérkőzés alapján riválisunk két leggólerősebb játékosa a szlovák Lukas Urban és az időnként a provokációtól sem visszariadó bosnyák Marko Davidovic – rájuk biztosan kiemelt figyelmet kell majd fordítanunk. Az odavágóhoz hasonlóan ismét parázs hangulatú csatára számíthatnak a fiúk, már csak abból kiindulva, hogy ellenfelünk legutóbbi hazai nemzetközi mérkőzésén több, mint háromezer ember látogatott ki a Tatran Arénába” – jegyezte meg a klubhonlap a mérkőzést felvezető kis írásában.
A mérkőzést a helyszínről, Eperjesről közvetítjük.

A kézilabdabarátoknak a nemzetközi kupacsata után egy kis csemegét is kínálunk a világ legerősebbnek mondott bajnokságából, a német Bundesligából. Ezen a 3. helyezett klassziscsapat, a Flenshazai pályán fogadja a 6. Hannover-Burgdorf együttesét. Az FH hat, illetve öt ponttal van elmaradva az élen haladó Füchse Berli, SC Magdeburg duótól, a hannoveriek viszont csak eggyel állnak az El-t jelentő 5. helyen álló Kiel mögött, igaz, nemzetközi kötelezettségek miatt a kieliek kettővel kevesebb mérkőzést játszottak.

 FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 17:45 Tatran PresovFTC-Green Collect– (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)
FÉRFI BUNDESLIGA. Sport1 20:30  SG Flensburg-Handewitt–Hannover-Burgdorf (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Császár Gábor)