Luka Doncic és Kyrie Irving egy varázslatos páros? • SportTV

Luka Doncic és Kyrie Irving egy varázslatos páros?

2024. 04. 08. 15:07    
Olvasási idő: 2 perc

Úgy tűnik, Kyrie Irving otthonra lelt Dallasban, Luka Doncic pedig így egy tényleg fenomenális csapattársat kapott. Sokszor öröm nézni őket együtt, és az egész Dallas Maverickset is egyébként. Figyeljünk majd rájuk a rájátszásban nagyon.

Már akorábbi meccseken is megvolt az összhang. (Fotó: getty Images)

Eszeveszett meccset nyert meg a Dallas Mavericks a Hosuton Rockets ellen. A második negyedben a Houston többször is 22 ponttal vezetett, de a Dallas visszakapaszkodott, és a negyedik negyed legvégén vezetett először a meccsen. Ehhez nagyban hozzájárult Kyrie Irving, aki csak ebben a 12 percben 18 pontot szerzett. Ott már felváltva vezettek a felek, és Jabari Smith nem tudta büntetőkkel bebiztosítani a Rockets győzelmét, amit a tavaly még az Euroligában, a Partizan Belgrádnál játszó Dante Exum bosszult meg egy kolosszális dudaszós triplával. Azzal egyenlített ki. A hosszabbításban aztán nem volt már túl sok kérdés, mert a Dallas szépen lassan elhúzott a Rocketstől, és így nyert 147-136-ra.

A meccs összefoglalója:

Az izgalmas végjáték:

Kyrie Irving és Luka Doncic párosa 85 pontot dobott, amiből Irving 48-as, Doncic 37-et vállalt (neki volt 12 gólpassza és 9 lepattanója is). Irving 48 pontja szezoncsúcs, és még soha nem dobott ennyit a Mavericks színeiben. Ez volt a harmadik olyan meccse Doncicnak és Irvingnek, hogy mindketten eljutottak legalább 35 pontig. Talán hihetetlen adat, de még soha nem csinált ilyet egy páros sem az NBA-ben.

Tényleg olyan Irving szezonja, mint egy álom. Semmi egyénieskedés, semmi buta megszólalás, semmi zavaró tényező, egyszerűn kiválóan működnek együtt Doncic-csal. Így fordulhat az elő, hogy míg Doncic meccsenként 33,9 pontot dob, amivel valószínűleg bezsebeli majd a pontkirályi címet, Kyrie Irving is 25,8-at átlagol, és kiválóan megférnek egymás mellett. Sőt, vélhetően igaza van Doncicnak, amikor arról beszél, hogy jó a kémia a csapaton belül. Talán nem túlzás azt állítani, amit egyes szakírok mondanak mostanában, hogy a Doncic-Irving páros talán a legerősebb a ligában…

A menedzsment is kiváló munkát végzett, ennek is köszönhető, hogy a Mavericks épp 9-1-es szériában van, és még versenyben van azért, hogy pályaelőnye legyen a rájátszás első körében. Most ötödikek 48-30-cal, és csak két meccs a hátrányul a negyedik Clippersszel szemben. Remekül nyúltak szezon közben a csapathoz. Például azt a PJ Washingtont is szezon közben szerezték, aki a hosszabbításban fontos triplákat süllyesztett el, de Daniel Gafford megszerzése is jó húzásnak bizonyult. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Ez az alapszakasz utolsó hete, és a Sport TV kimelten figyel erre is természetesen. Ennek köszönhetően például vasárnap egy NBA körkapcsolásunk is lesz a Memphis-Denver mérkőzés előtt. A jövő héten pedig érkezik a hat play-in meccs is majd.

Trash Talk: április 11., csütörtök 17:15, Sport1 (élő)

Boston Celtics – New York Knicks: április 12., péntek 1:30, Sport1 (élő); 15:15, Sport2 (felv.); április 13., szombat 0:00, Sport1 (felv.)

NBA Action: április 14., vasárnap 17:30, Sport2

Alley-oop: április 14., vasárnap 18:00, Sport2 (élő)

NBA360, körkapcsolás: április 14., vasárnap 19:00, Sport2 (élő)

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets: április 14., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)