LeBron Jameséket búcsúztatták Nikola Jokicsék • SportTV

LeBron Jameséket búcsúztatták Nikola Jokicsék

2024. 04. 30. 15:43    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb két csapat jutott tovább az NBA rájátszásának első köréből. Az Oklahoma City Thunder kisöpörte a New Orleans Pelicanst, a Denver Nuggets pedig egy újabb Jamal Murray meccsnyerővel 4-1-re zsebelte be a Los Angeles Lakers elleni párharcot.

Nikola Jokics jött ki győztesen ezúttal is ebből a párharcból. (Fotó: Getty Images)

Valójában nem akkora meglepetés, hogy a Denver Nuggets legyőzte a Los Angeles Lakerst. A címvédő ezúttal nem söpört (mint 2023-ban a nyugati döntőben), csak 4-1-re nyert. Érdekesség, hogy az ötmeccses párharc során háromszor annyi ideig vezetett a Lakers, mint a Nuggets. Ahogyan a második mérkőzésen, úgy a párharcot lezáró ötödiken is Jamal Murray döntött, 3,6 másodperccel a vége előtt dobta a meccsnyerőt. Michael Malone ezúttal sem kért időt az utolsó támadás előtt, hagyta őket alkotni.

Két pont volt közte a végén, szoros volt tehát a végjáték:

Amellett, hogy Murray 23,6 pontot átlagolt, kétszer is a kezébe vette a mérkőzés sorsát, és mindkétszer bejött. Ez a hidegvérű teljesítmény aranyat ér. A párharc során egyébként minden szupersztár jól játszott mindkét csapatnál:

Nikola Jokics: 28,2 pont, 16,2 lepattanó, 9,8 gólpassz

Jamal Murray: 23,6 pont, 4,6 lepattanó, 7,2 gólpassz

Anthony Davis: 27,8 pont, 15,6 lepattanó, 4 gólpassz

LeBron James: 27,8 pont, 6,8 gólpassz, 8,8 gólpassz

A Nuggets megy tovább, és a Minnesota Timberwolves elleni párharc kolosszálisnak ígérkezik. Igaz, a Woéves edzője, Chris Finch vélhetően nem tud majd a kispadon helyet foglalni a párharc során, hiszen térdműtétje lesz. A Lakers számára viszont elérkezett a nyáriszünet. Davis és James megy az olimpiára, így, ha minden jól megy, július 28-án próbálnak meg majd legközelebb revansot venni Jokicson, akkor lesz az Egyesült Államok – Szerbia mérkőzés Lille-ben. A 39 éves LeBron James a meccs utáni sajtótájékoztatón nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ez volt-e az utolsó meccse a Lakersben, de állítólag a klub mindent megtenne, hogy maradásra bírja, akár Bronny Jamest is draftolják, ha ez kell ehhez. A hírek szerint Darvin ham viszont búcsút inthet majd az aranysárga-liláknak.

A Thunder a harmadik továbbjutó

A Timberwolves mellett az Oklahoma City Thunder is kisöpörte az ellenfelét. Igaz, jól jött nekik Zion Williamson sérülése. A Pelicans izomkolosszusa a play-inben sérült meg, és nem tudott játszani az első körben. Ez jelentős könnyebbség volt a Thundernek. Az első meccsen csak 2 volt a különbség, de aztán 32, 21 és 8 pont volt közte a többi mérkőzésen. Nem kellett megszakadnia az OKC-nek, de a Clippers-Mavericks párharc nyertese vélhetően keményebb dió lesz majd a második körben.

Az állás:

Kelet:

  1. Boston Celtics – 8. Miami Heat: 3-1
  2. New York Knicks – 7. Philadelphia 76ers: 3-1
  3. Milwaukee Buckes – 6. Indiana Pacers: 1-3
  4. Cleveland Cavaliers – 5. Orlando Magic: 2-2

Nyugat:

  1. Oklahoma City Thunder – 8. New Orleans Pelicans: 4-0 – VÉGE
  2. Denver Nuggets – 7. Los Angeles Lakers: 4-1 – VÉGE
  3. Minnesota Timberwolves – 6. Phoenix Suns: 4-0 – VÉGE
  4. Los Angeles Clippers – 5. Dallas Mavericks: 2-2
NBA a Sport TV-n:

A Sport TV mentrendjét nem tudjuk hajszálpontosan, mert a meccsek eredményei jelentősen befolyásolják azt, de ez a terv:

Trash Talk: május 2., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: május 3., péntek 1:30, Sport1 (élő)*

Alley-oop: május 4., szombat 20:00, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: május 4., szombat 21:00, Sport1 (élő)*

NBA Action: május 5., vasárnap 17:15, Sport2

NBA, rájátszás: május 5., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)*

* A változás jogát fenntartjuk, mert az eredmények alakulásában változhat a mentrend.