Kiesésveszélyben a háromszoros védő • SportTV

Kiesésveszélyben a háromszoros védő

2024. 04. 30. 17:27    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden kialakul a hamburgi final four mezőnye a férfi kézilabda Európa-ligában. Mi két roppant szoros eredményű első találkozó visszavágójával jelentkezünk, élő közvetítésekkel.

A berlini iksz után akár ki is pottyanhat Nantes-ban a háromszor, legutóbb tavaly kupagyőztes Füchse Berlin (Fotó: ehfel.eurohandball.com)

SKJERN–DINAMO

A román csapat a múlt heti összecsapás első mérkőzését hazai pályán nyerte meg 28–27-re Lazar Kukic játéka meghatározó volt a Dinamóban, hét gólt szerzett, ebből hármat az utolsó tíz percben. A szezon eleje óta a Skjern egyetlen hazai meccset veszített az Európa-ligában, a Sävehof ellen a csoportkörben (33–34), ugyanakkor a Dinamo ebben a szezonban mindössze két idegenbeli meccset veszített el, Berlinben a csoportmeccseken (30–33), Lisszabonban pedig a Sporting ellen (33–35) a középdöntő kvartettben. Andrij Akimenko, a Dinamo játékosa a verseny jelenlegi legjobb góllövője 80 góljával, míg Viktor Bergholt 62 gólt szerzett a Skjernnek. Míg a Dinamónak nem volt meccse az elmúlt hétvégén, a Skjern vereséget szenvedett a GOG-tól a dán bajnokságban (2831)
„Bukarestben nagy nyomás nehezedett ránk
ellenfelünk szurkolóitóll, és remélem, hogy egy teltházas Skjern Bank Arena ugyanazt a támogatást tudja nyújtani nekünk, mint amit a Dinamo élvezett az első meccsen. A szurkolóink sokat jelentenek nekünk, és remélem, hogy elvisznek minket az Európa-liga döntőjébe. Rendkívüli eredmény lesz, ha sikerül eljutnunk a final fourba” – nyilatkozta Emil Bergholt, a norvégok beállója.
„Ellenfelünk n
agyon jó csapat, játékosai megmutatták, hogy az első meccsen természetesen megpróbálnak bejutni az EHF-döntőbe, ahogy mi is. Küldetésünk van, és úgy kell harcolnunk, mint még soha. Ez olyan meccs, mint egy döntő, és egy lehetőség, hogy klubtörténetet írjon a Dinamónak” – bizakodott Dan Racotea, a bukarestiek balátlövője.

NANTES–FÜCHSE

A két csapat döntetlent játszott Berlinben múlt kedden az első mérkőzésen, 33–33-ra. A nantes-i Aymeric Minne tíz gólt lőtt, Tim Freihöfer záró megmozdulása kulcsfontosságú volt a berliniek számára, amikor a végét jelző dudaszó megszólásának pillanatában megszerezte az egyenlítő gólt.
A Nantes veretlen hazai pályán az Európa-ligában ebben a szezonban, öt győzelemmel ugyanennyi meccsből. A Berlin egy kivételével minden idegenbeli meccset megnyert ebben a szezonban, egyetlen vereséget szenvedett Lisszabonban a Sportingtól a középdöntő körben (28–32). Mathias Gidsel 65 gólt szerzett a Füchse színeiben ebben sorozatban a szezonban, míg Aymeric Minne 57-szer talált be a Nantes színeiben.
Míg a Nantes pénteken legyőzte a Limoges-t a francia bajnokságban (33–28), addig Berlin szombaton Melsungenben veszített a Bundesligában (28–30).
„Ez a párosítás ambiciózus. A szezon legfontosabb időszakában vagyunk, szeretnénk együtt folytatni ezt a kalandot, és holnap nyerni. Nehéz meccs lesz, és jobbnak kell lennünk, mint az első meccsen” – mondta Grégory Cojean, a Nantes vezetőedzője az EHF El-site-jának.
Öt nehéz meccsünk volt, és nem volt annyi energiánk, mint általában szombaton a Melsungen ellen. Nehéz volt játszani a Melsungen ellen, és ez nem volt elég. A teljes fókuszunk most Nantes-on van. Jól játszottunk hazai pályán, és egy ponton ötgólos előnyben is voltunk. Biztosan megvan az esélyünk az EHF-El négyes döntőbe jutásra, de ez természetesen nagyon kemény meccs lesz. Most már csak nyernünk kell” – Jerry Tollbring balszélső. Mindenesetre a berlinieknek igyekezniük kell.
Három eddigi kupagyőzelmével – a jogelőd EHF-kupát is ide számítva – az örökranglistán harmadik a német főváros együttese, amely nem mellesleg a címvédő is, hiszen tavaly a fináléban a spanyol Granollerst öt góllal legyőzve szerezte meg a trófeát.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 18:30 Skjern HandboldDinamo Bucuresti (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 HBC NantesFüchse Berlin (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)