Fradi: újabb csodakísérlet • SportTV

Fradi: újabb csodakísérlet

2023. 03. 21. 12:36    
Olvasási idő: 2 perc

Fennállása első Európa-liga-playoffmeccsét játssza az FTC férfikézilabda-csapata, egy kétszeres korábbi BL-győztes ellen. A montpellier-i klassziscsapat elleni csatát természetesen élőben közvetítjük, előtte megmutatjuk a sorozat egyik nagy favoritját, az elődkupa kétszeres német győztesét is

(Fotó: fradi.hu)

SKJERN–FÜCHSE BERLIN

A dán Skjern 5-5 győzelemmel és vereséggel a 4. helyen zárta a C-csoportot – legnagyobb sikerét az EHF-kupa 2014–15-ös kiírásának harmadik helyével aratta, abban az idényben, amikor a Füchse két kupagyőzelme közül az elsőt szerezte. A berlini az első és egyetlen csapat, amely az El-csoportkörben mind a 10 mérkőzését megnyerte. A Skjern német klub ellen a legnagyobb sikerét 2014–15-ben érte el, a negyeddöntőben a Melsungen kiejtésével. A Füchse keretében négy dán szerepel, közte három 2023-as világbajnok (Mathias Gitsel, Hans Lindberg és Jakob Holm), Lindberg kéztörése miatt nem játszhat.
A Skjern legjobb gólszerzője a svéd Alfred Jönsson 62 góllal és a norvég szélső  Elvind Tangen 48 találattal, míg a berlinieké Milos Vujovics (58 gól), valamint Holm (51.)

FTC–MONTPELLIER

 Az FTC 9 ponttal a B-csoport negyedik helyén jutott be a 16 közé. Az utolsó meccsén a Flensburg-Handewitt  elleni utolsó másodperces egyenlítéssel (27–27) köszönhetően érte el a rájátszást.
A Montpellier 16 ponttal megnyerte az A-csoportot, csupán két meccset veszített el.
Az FTC-s Nagy Bence az Európa-liga góllövőlistájának második helyezettje, 14 mérkőzésen 84 góllal, a Montpellier legeredményesebb játékosa, Kyillian Villeminot 52-szer talált be 11 meccsen. A francia együttes márciusban két balszélsőjét is ideiglenesen elvesztette sérülés miatt. Ennek ellensúlyozására a nyáron szerződtetni tervezett Jaime Fernandezt a Norhorntól más most a klubhoz hozták.
A múlt hétvégén a Montpellier legyőzte a Chartres-t a francia bajnokságban (27–24), míg az FTC a hazai pontvadászatban kikapott a Szegedtől 37–33-ra.
„Nagyon fontos, hogy ugyanúgy kezdjünk, mint a Szeged ellen, szerintem negyven percen át nagyon jól ment. Utána jött egy tízperces szünet, ami nem kellett volna… Mindenki ezt várta, hogy játszhassunk az Európa-ligában tavasszal. Nagyon örülük, hogy eddig eljutottunk, s tovább is szeretnénk jutni, ha erre lesz lehetőségünk” – mondta többek közt Győri Kristóf, a Fradi kapusa a klubhonlapnak adott videointerjújában.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, nyolcaddöntő, első mérkőzések. Sport1 18:30 Skjern Handbold–Füchse Berlin (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Császár Gábor és Deli Rita); Sport1 20:45 Ferencvárosi TC–Montpellier Handball (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)