Íme az NBA-rajongók álma: Egy nap két hetedik meccs a Sport TV-n • SportTV

Íme az NBA-rajongók álma: Egy nap két hetedik meccs a Sport TV-n

2024. 05. 19. 10:04    
Olvasási idő: 2 perc

Parádésan alakul a semleges szurkolók számára a második kör az NBA rájátszásában. Ennek köszönhető az, hogy vasárnap este két hetedik meccset is rendeznek majd (Knicks-Pacers és Nuggets-Timberwolves), és a Sport2-n mindkettő látható lesz élőben.

A két szupersztár, Anthony Edwards és Nikola Jokics. (Fotó: Getty Images)

A keleti és a nyugati döntő egy-egy résztvevőjét már ismerjük. A Boston Celtics könnyedén (4-1) győzte le a Cleveland Cavalierst, így amellett, hogy jutott pár nap a szusszanásra és rehabilitációra (ez elsősorban Kristaps Porzingist érinti, csak arra kell figyelnie Jayson Tatuméknak, hogyan alakul a másik keleti párharc, ahol a New York Knicks és az Indiana Pacers birkózik egymással.

Nem úgy tűnt, hogy itt hetedik meccs lesz, mert a Knicks gyorsan behúzta az első két találkozót, azóta azonban mindenki nyerni tudott a saját hazai pályáján, és így jutottunk el a 3-3-as álláshoz. Szinte hihetetlen, de ebbe a párharcba az is belefért, hogy a negyedik meccsen a Pacers egy 32 pontos csapást mért a Knicksre (121-89), majd a Knicks két nappal később egy 30 pontos gálával válaszolt (121-91). Ember legyen a talpán tehát, aki megmondja, mi lesz a vége a vasárnapi derbinek, de az biztos, hogy jó móka lesz, ami felidézi a kilencvenes évek klasszikusait a Madison Square Gardenben. Az pedig az európai és a magyar nőzőknek külön öröm, hogy New Yorkban délutáni matinét rendeznek, így európai főműsoridőben, egészen pontosan 21:30-kor lehet megnézni a meccset a Sport2-n. Azt mondtuk már, hogy a New York ki ellen játszotta az utolsó két hetedik meccsét a Gardenben? Természetesen az Indiana Pacers ellen, amelyből egyet megnyert, egyet elveszített, de ezt a korábban linkelt cikkből kiolvashatjuk.

Ami a nyugatot illeti. Luka Doncic és Kyrie Irving megcsinálta. Legyőzte a Mavericks az első helyen kiemelt Oklahoma City Thundert. A hatodik meccsen hazai pályán nyert a Dallas 117-116-ra. Az első félidőben már volt 17 is közte, de borzasztóan izgalmas volt a vége, és végül Shai Gilgeous-Alexander faultja és PJ Washington büntetői döntöttek.

A texasiakra a Denver Nuggets vagy a Minnesota Timberwolves vár. Ha a Knicks-Pacersre azt lehet mondani, hogy pedig az elején nem úgy tűnt, hogy itt a hetedik meccs lesz, akkor mit mondjunk erre? A Timberwolves a címvédő otthonában tudta megnyerni az első két meccset, ráadásul meglepően könnyedén (!!!). A Nuggetsben és persze Nikola Jokicsban azonban volt erő, hogy felálljon innen, és előbb Minneapolisban nyertek kettőt, majd az ötödik meccsen már hazai pályán szereztek 3-2-es előnyt. A hatodik találkozó viszont brutálisra sikerült a Timberwolves szempontjából, hiszen 45 ponttal (115-70) nyerte meg a kulcsfontosságú meccset Anthony Edwards és csapata. Csoda, hogy a hátvéd duzzad az önbizalomtól? Meg úgy egyébként az egész rájátszásban mutatott játékát látva is jogos ez a kérdés.

A Nuggets-Timberwolves meccs hajnali kettőtől lesz, és a Sport2-n élőben ezt is meg lehet majd nézni, és hétfőn még további két alkalommal képernyőre kerül majd.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt két hetedik meccset vasárnap 20:30-tól egy Alley-oop vezeti majd fel Csabibal és Bazskával. Lesz miről beszélni az előző hét kapcsán, és persze a két hetedik meccset, és a potenciális főcsoportdöntőket illetően is. Innentől már minden egyes NBA-meccs látható lesz a szezonból, a két konferenciadöntő és a döntő összes találkozóját élőben közvetítjük.

A hetedik meccsek napjának programja:

NBA Action: május 19., vasárnap 11:45, Sport1

Alley-oop: május 19., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

New York Knicks – Indiana Pacers: május 19., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves: május 20., hétfő 2:00, Sport2 (élő); 10:45, Sport1 (felv.), 23:00, Sport2 (felv.)