Horvát-amerikai csata a csoportért • SportTV

Horvát-amerikai csata a csoportért

2018. 06. 20. 09:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A vízilabda világliga szuperdöntőjében mindkét csoportban az utolsó két találkozót játsszák, ezután mindkét négyesben kialakul a sorrend, amely alapján keresztbe játszanak majd a negyeddöntőben.

Az első mérkőzés rögvest eldönti a csoportgyőzelmet is az eldönti a B-jelű kvartettben. Az amerikaiak eddig legyőzték a spanyolokat és a kazahokat is. A világbajnok horvátok viszont a Kazahsztán elleni fölényes diadal után hosszabbítást követően kikaptak a spanyoloktól. Amelyikük nyer, csoportelső, hosszabbítás esetén az amerikaiak végeznek ez élen.
A középső találkozón az eddig hibátlan Montenegró (legyőzte Japánt és a mieinket is) Ausztráliával mérkőzik, a rendes játékidős döntetlen már a feketehegyiek csoportelsőségét jelenti.
A harmadik meccset újra a B-csoportban vívják. Spanyolországnak mindenképpen illene legyőznie Kazahsztánt, de ez csak akkor ér második helyet, ha előtte az amerikaiak megverik a horvátokat.

(Sport TV)

Vízilabda világliga szuperdöntő, Duna Aréna. 3. forduló. 15:00 Egyesült Államok–Horvátország, 16:30 Montenegró–Ausztrália, 19:30 Spanyolország–Kazahsztán (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)