Nehéz Fradi-rajt Norvégiában • SportTV

Nehéz Fradi-rajt Norvégiában

2019. 10. 05. 17:55    
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken már megkezdődött a női kézilabda BL 2019—20. évi kiírása. A magyar női együttesek közül először az FTC-Rail Cargo Hungaria lép pályára, ráadásul nehéz feladattal, hiszen az előző final four bronzérmese ellen kell helytállnia Kristiansandban.

Egybehangzó szakmai előzetesek szerint a Fradinak idén talán az eddigieknél is nehezebb lesz megvalósítani a régi álmot, a final four elérését, A magyar bajnoki ezüstérmes talán nem gyengült, ám a vetélytársak nagy része erősített a nyári holtidényben, ugyanakkor Fortuna sem  fogadta kegyeibe a zöld-fehéreket. Az -csoportba ugyanis a Fradi mellé került az előző final four két résztvevője, a francia Metz és a norvég Vipers Kristiansand, míg a kvartett negyedik tagja a nagy BL-tapasztalattal rendelkező horvát Podravka Koprivnica.  andball és a novég Vipers Kristiansan

“A vágyott hosszú szezon megalapozásához, mondjuk, rendkívül hasznos lenne a jó kezdés a norvég bajnok Vipers otthonában… Emlékezhetünk, tavaly Érden Kovacsics Anikó utolsó másodperces góljával sikerült kicsikarni a győzelmet, a visszavágón ugyanakkor az ezer sebből vérző és elgyötört együttesünk nem bírta tartani a lépést a szélvészgyors riválissal. Épp ez utóbbi, a sebesség a legnagyobb fegyvere a Vipersnek, amely a tipikus norvég iskola jegyeit hordozza magán – ha már a keretében egyetlen légiós az angolai Carolina Morais található. Ott van a hazaiak közül viszont az utóbbi tíz-tizenöt év talán legjobb kapusa, Katrine Lunde, valamint a legnagyobb norvég tehetség, a Háfra Noéminél négy hónappal fiatalabb, és hozzá hasonlóan a köztudatba villámgyorsan berobbanó Henny Reistad is, igaz, egyikük sem léphet pályára sérülése miatt. Továbbá a múlt héten a norvég sajtóban megjelenő hírek szerint súlyos térdsérülést szenvedett a világklasszis beálló Heidi Löke, aki aztán a jósolt műtét és öt-hathónapos kihagyás helyett pénteken edzésre jelentkezett, majd a szombati meccskeretbe is bekerült” – írta előzetesében a zöld-fehérek klubhonlapja.

A Fradi a már említett egygólos sikerére válaszul Norvégiában 8 gólos győzelmet arattak a skandinávok.
A Vipers ötös győzelmi sorozattal kezdte a hazai bajnokságot, s csak egyszer maradt 33 szerzett gól alatt. Az FTC eggyel több bajnokit játszott, ám négy győzelme mellett már egy-egy pontot elvesztett a Debrecen és a Siófok ellen is.
Elek Gyula edző is úgy vélekedett, az első két meccsen a két final fouros ellen legalább egy győzelem kellene, hogy reális reményeket táplálhassunk a biztos továbbjutásra.

Sport1 18:45 Vipers Kristiansand–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)