Socca: Skócia után (?) az oroszok vagy az amerikaiak • SportTV

Socca: Skócia után (?) az oroszok vagy az amerikaiak

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 19. 10:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A Retimnóban zajló socca World Cupon a magyar csapat kora délután Skóciával mérkőzik a negyeddöntőbe jutáért. Győzelem estén a következő ellenfél – immár az elődöntőért – az orosz–amerikai párharc győztese lehet.

A retimnói League Leasure, a World Cup színhelye, esti megvilágításban, madártávlatból (Fotó: soccafederation.com)

Miután pénteken a csoportrangadón Szlovéniát is legyőzte 3–0 (1–0)-ra  a magyar soccaválogatott  (gólok: Hollauer, Fekete, Bognár), százszázalékos teljesítménnyel végzett a H-csoport élén. A nyolcaddöntőben a G-csoport másodikjával, Skóciával kell megküzdenie. A skót gárda is veretlenül küzdötte végig a csoportkört, 2 győzelemmel, 2 döntetlennel, 8 ponttal a győztes Franciaország (10 pont) mögött szerezte meg a második továbbjutó pozíciót, Kína, Írország és Irak csapatát megelőzve.

Már megvan a teljes további párosítások ágrajza is. A magyar–skót összecsapás győztese az orosz–amerikai párviadal továbbjutójával mérkőzik meg, még a délután folyamán. (Ha a mieink továbbjutnak, ezt a találkozót láthatják késő este, felvételről a Sport1-en). Újabb továbbjutás esetén a görög–angol negyeddöntő (ennek párosítása már pénteken este kialakult, hiszen a nyolcaddöntő első négy találkozóját már azon a játéknapon megrendezték) győztese lesz az ellenfél, a döntőbe jutásért.
A torna fináléját vasárnap este élőben közvetítjük.

SOCCA WORLD CUP. Sport2 12:15  Magyarország–Skócia nyolcaddöntő (kommentátor: Haraszti Ádám, szakértő: Simon Péter); Sport1 23:15 negyeddöntő mérkőzés (felv., kommentátor: Fülöp László)