Socca-kaland Krétán • SportTV

Socca-kaland Krétán

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 16. 06:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A nem nagypályán űzött labdarúgás egyik válfaja a socca. A sportág negyedik világbajnokságát (World Cup) egy észak-krétai kikötővárosban, Retimnóban rendezik, s első ízben részt vesz rajta a magyar válogatott is.

A német és a magyar válogatott felsorakozott a retimnói pálya gyepén. Aztán jött a világbajnokverés (Fotó: soccadeferation.com)

A tornán 40 együttes vesz részt, amelyeket 8, egyenként ötcsapatos csoportba soroltak. A csoporkör után minden ötösből két-két együttes folytatja a már kieséses rendszerű  második szakaszban.
A magyar csapatot a  H-jelű kvintettbe sorsolták,  csoportellenfelei: Németország (a címvédő, ez előző, portugáliai torna döntőjében Lengyelországot győzte le 1–0-ra), Románia, Pakisztán és Szlovénia.

A szombati nyitó napon a mieink nagy bravúrt hajtottak végre, 3–1-re győzték le a címvédő Németországot, Bognár mesterhármasával, a németek szépítő gólját 2–0 után Assauer szerezte. A H-ötös következő mérkőzésén hétfőn Szlovénia 5–1-gyel múlta felül Pakisztánt és a németek bár a 8. percben már 3–0-ra vezettek, mégsem tudtak nyerni a románok ellen, akik a második 20 oercben kiegyenlítettek.  Kedden Románia 5–0-ra megverte Pakisztánt, Németország pedig harmadik meccsén sem tudott nyerni, újra 3–3-as döntetlent játszott, ezúttal Szlovéniával.

A csoport állása ezután: 1. Románia 4 ponttal (2 mérkőzés, 8–3-as gólkülönbség), 2. Szlovénia 4 (2, 8–4), 3. Magyarország 3 (1), 4. Németország 2 (3), 4. Pakisztán 0 (1).
Szerdán a mieink a csoportelső románokkal meccselnek – ezzel a mérkőzéssel kezdjük közvetítéssorozatunkat – , emellett Németország lejátssza utolsó csoportmérkőzését, amelyen Pakisztán lesz az ellenfele.

SOCCA WORLD CUP, csoportkör, H-csoport. Sport1 19:00  Magyarország–Románia (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)