Nadal végre a pályájára lép • SportTV

Nadal végre a pályájára lép

2018. 04. 25. 09:06    
Olvasási idő: < 1 perc

A Banc Sabadell Open harmadik napján végre pályára lép Rafa Nadal, a verseny tízszeres bajnoka, a centerpálya névadója is.

A centerpályára öt mérkőzést tűztek ki a szervezők, valamennyin pályára lép egy-egy kiemelt versenyző is. Az események torlódás (hoki-vb, foci BL-elődöntő) miatt valószínűleg csak négy mérkőzés kerül a Sport2 adásába, az is meglehet, hogy a negyedik nem is teljes egészében.
Az első találkozón a tapasztalt, 33 éves francia Gilles Simon (a világranglistán 70.) lép pályára a 2. kiemelt Grigor Dimitrov (vlr.: 4.) játszik. A két teniszező már 8 alkalommal megmérkőzött egymással 2009 óta, különféle versenyeken, Simon 5-3-ra vezet kettejük párviadalában. A legrangosabb összecsapásuk két éve Wimbledonban volt, a 2. fordulóban, akkor a bolgár négy szettben nyert.
A második találkozó Martin Klizan (vlr.: 140.) és a 6. kiemelt, szabad kártyával induló Novak Djokovics (vlr.. 12.) csatája. Mind a négy eddigi mérkőzésüket az exvilágelső nyerte meg, a szlovák csupán egy szettet tudott eddig nyerni a szerb teniszzseni ellen.
Az exrangelső után jön a jelenlegi, Rafa Nadal. A 10-szeres győztes eddig csak civilben látogatott ki a pályára, most versenyszerelésben lép a színre. Ellenfele honfitársa, Roberto Carballés Baena (vlr.: 77.) lesz, akivel még nem játszott, s aki az első kötben az osztrák Haider-Maurert két sima szettben búcsúztatta.
A negyedik meccs két szereplője az 5. kiemelt spanyol Pablo Carreno Busta (vlr.: 11.) és a jó kezű, de hisztizésre hajlamos francia Benoit Paire (vlr.: 47.). A két versenyző közös múltja öt meccsre tekint vissza, Paire 3-2-re vezet, legutóbbi találkozójukat tavaly is ő nyerte, a madridi 1000-es tornán, 6:3, 6:4-re.

(Sport TV)

Sport2 11:00 ATP 500 Barcelona, 2. forduló (kommentátor: Ágai Kis András és Farkas Norbert)