Dimitrov és Nadal is elkezdi • SportTV

Dimitrov és Nadal is elkezdi

2018. 02. 27. 09:31    
Olvasási idő: 2 perc

A második nap szokás szerint még az első forduló mérkőzéseit játsszák mind Dubajban, mind Acapulcóban. S mindkettőn pályára lép az első számú kiemelt, Grigor Dimitrov. illetve Rafael Nadal is.

DUBAJBAN az első találkozót a még mindig csak 21 éves horvát Borna Coric (a világranglistán: 50.) játssza a tíz esztendővel idősebb, veterán franciával, az 5. kiemelt Richard Gasquet-val. A két teniszező egyszer találkozott egymással, de nem Tour-versenyen, hanem Davis-kupa-mérkőzésen, még 2015-ben. Akkor a tapasztaltabb Gasquet játszmaveszteség nélkül nyert, két sima és egy rövidített szettben. A második találkozó az örök tehetség Ernests Gulbisé (vlr.: 195.), aki a verseny második kimeltje, Lucas Pouille (vlr.: 15.) dolgát szeretné minél jobban megnehezíteni. Ők egyszer mérkőztek a Touron, egyszer selejtezőben. Mindkét találkozójukra tavalyelőtt került sor, 1000-es tornán, salakon, s mindkétszer a francia nyert, a madridi selejtezőben két rövidített szettben, Rómában döntő játszmában. A harmadik párosításban lép pályára a viadal első kiemeltje. Grigor Dimitrov (vlr.: 4.) a szabad kártyás, veterán (34 éves) tunéziai Malek Dzsaziri (vlr.: 117.) ellen. A két teniszező korábban nem találkozott egymással.
A záró mérkőzésen a 28 esztendősen is ezen a szinten pályakezdő (összesen 4 mérkőzése volt a Tourom az idén ebből mindössze egy) német Yannick Maden (vlr.: 138.) az egyre izmosodó, tavaly már két oroszországi kemény pályás tornt (Moszkva, Szentpétervár) is megnyerő bosnyák Damir Dzumhur (4. kiemelt, vlr.: 30.) ellen igyekstik felborítani a papírformát.

ACAPULCÓBAN a magyar idő szerint éjjel 1-es mérkőzést az argentin Juan Martín del Potro (vlr.: 9.) játssza a idősebb Zverev fivérrel, Mischával (vlr.: 154.). Eddig egyszer csaptak össze, még 2009-ben(!), amikor a hórihorgas argentin az ausztrál open első köréból sima háeomszettes meccsen búcsúztatta a németet.

Ezután érkezik ál a várva várt pillanat, Rafael Nadalt újra pályán láthatjuk, éles mérkőzésen. Az idei ausztrál open emlékezetes, Cilic elleni negyeddöntője óta a világranglistán egy hellyel „hátraléptetett”, most második spanyol zseni honfitárssal, a még nála is öt évvel idősebb, 36 esztendős Feliciano Lópezzel (vlr.: 49.) kezd, akivel már 13-szor találkozott korábban a profi körversenyen 2003 óta. Összesítésben Nadal 9–4-re vezet, s esélyes a tizedik siker megszerzésére. A nap záró meccsét, a budapesti hajnalban (reggelben?) az amerikai Steve Johnson (vlr.: 47.) és a jobbik Zverev fivér, Alexander „Sascha” (vlr.: 5.) játssza. Két éve játszottak egyszer, s mindeddig utoljára, akkor a miami 1000-esen Johnson győzött, két rövidített szettben.

(Sport TV)

Sport2 11:00 ATP 500, Dubaj, 1. forduló (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs), Sport2 1:00 ATP 500 Acapulco. 1. forduló (kommentátor: Farkas Norbert, szakkommentátor: Machán Róbert)