Carmelo Anthony berúgta az ajtót • SportTV

Carmelo Anthony berúgta az ajtót

2019. 12. 03. 11:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A visszatérése utáni második héten máris Carmelo Anthony-t választották a hét játékosának a nyugati konferenciában. Keleten Giannis nyert.

Ez épp egy Carmelo Anthony zsákolás. (Fotó: @trailblazers/twitter)

Mi is beszámoltunk róla, hogy Carmelo Anthony novemberben a Portland Trail Blazers játékosa lett, és hogy nem garantált szerződést kapott a csapattól, azaz bármikor elküldhetik, ha nem elég jó. Sokan féltek is attól, hogy talán nem lesz eléggé hasznára a csapatnak, de eddigi teljesítményével bizonyított a kétkedőknek. Már a második oregoni hetében, a hatodik meccse után a „Hét játékosának” választották, ez azért elég jó ajánlólevél.

November 25-29. között 3 meccset játszott a Blazers, és meg is nyerte mindhármat (kétszer a Bulls, egyszer a Thunder ellen). Anthony ezeken 22,3 pontot, 7,7 lepattanót és 2,7 gólpasszt átlagolt, és ami különösen fontos az ő esetében, 57,4 százalékkal dobott mezőnyből, 45,5 százalékkal triplavonalon túlról.

Anthony legutóbb 2014. március 10-én volt „Hét Játékosa”, akkor még természetesen a New York Knicks kosarasaként, ez a 19. ilyen címe karrierje során.

Keleten eközben az űrkosárlabdát játszó Giannis kapta a díjat (még azelőtt, hogy bezsebelte volna zsinórban 12. győzelmét a csapat). 4 meccs, 34,8 pont, 11,3 lepattanó és 4 gólpassz volt a produkció.