Bayer, Bayern: cél a felzárkózás • SportTV

Bayer, Bayern: cél a felzárkózás

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 18. 11:53    
Olvasási idő: 2 perc

Az idényzáró hétközi forduló második napján a leverkuseni és a müncheni nagycsapat egyformán a felzárkózásért léppályára. A Bayer hazai sikere az 5. vagy a 6., a Bayern idegenbeli győzelme a harmadik helyre léptethetné elő a csapatot. Ám az egyelőre kettejük közt helyezkedő Freiburg is előre léphet, a bajorok esetleges legyőzésének gólkülönbségétől függően a negyedik vagy az ötödik pozícióba…

A berlini egyenlítő gól a leverkueni kapuban idén májusban. Az ismérléstől nem kell tartania a Bayernek, a gülkszerző osztrák Valentino Lazaro azóta már a milánói Inter játékosa (Fotó: Getty Images)

LEVERKUSEN–HERTHA

A Bayer lefelé, a Hertha felfelé ívelő formát mutat. A Bayernek volt nemrégiben egy tétmérkőzéseken hatos veretlenségi sorozata, ám a legutóbbi két csatáját a Juventus ellen a BL-ben otthon (nem meglepetés) és a bajnokiját Kölnben (nagy meglepetés) elbukta. Utóbbival   a 7., már nem eurokupás helyre zuhant vissza, s ha nem veri meg a fővárosiakat, akár el is vesztheti kontaktusát az élcsoporttal. A Hertha viszont, már Jürgen Klinsmann parancsnokkal a fedélzeten túlkerült ötös vereségsorozatán, az utóbbi két mérkőzésén, a Frankfurt elleni idegebeli remivel, valamint a Freiiburg hazai szűk legyőzésével (1–0) egyelőre három pont előnnyel áll az osztályozós Düsseldorf előtt, amely e fordulóbeli meccsét már (vesztesen) letudta.

A Bayerben az ötsárgás eltiltását töltő Dragovic helyére visszatér Tah a védelem centrumába és három újabb játékossal is frissül a kezdő, Alario, Bellarabi és Sinkgraven személyében. Klinsmann feltehetőleg visszatér a háromvédős rendszerhez, ez esetben a támadó felfogású Dilrosun helyett Mittelstadt kerülhet plusz védekező középpályásként a kezdőbe. Hasonló feladattal Skjelbreidet is megbízhatja Klinsi.

Kapcsolódó

Leverkusen–Hertha örökmérleg

Összesen: 52 mérkőzés, 27 Leverkusen-győzelem, 11 döntetlen, 14 Hertha-győzelem / 111–70-es gólkülönbség. A Bundesligában: 46–24–11–11/ 98–64
Leverkusenben: 27–15–4–8 / 55–35. Leverkusenben a Bundesligában: 23–14–4–5 / 51–31
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Olivier Neuville (11 mérkőzés, 7 gól, 0 lap), ill. Marcelinho (11–7–2)

FREIBURG–BAYERN

Janik Haberer és Thiago Alcantara most is nagy harcot folytathat Freiburgban, akárcsak márciusban (Gotó: Getty Images)

Freiburgban a Feketeerdő-stadionban kemény meccs vár a hétvégi saját tűzijátéktól talén nem elvakított Bayernre, Vendéglátója ugyan változó eredményeket produkált az elmúlt hetekben, de a nagycsapatok ellen rendre összekapja magát. Talán ezért is számít egyre inkább maga is  közéjük. Ben túl jó hír számunkra, hog az előzetes információk szerint Christian Streich ezúttal ismét a kispadon kezdeti Sallai Rolandot, Grifo kerül a helyén a kezdőbe. Ha a 3–4-3-as formációt választja auz edző, Schmid is kimaradhat a csapatból.
A rekordbajnoknál felsőfokokban beszélnek Philippe Coutinhóról, aki az elmúlt időszakban már megvillant néhányszor, ám stabil világklasszis formában először csak a Werder ellen játszott végig, míg Flick „ünnepeltetni” le nem cserélte. Boateng és Goretzka helyére az eltiltásból visszatérő Javi Martínez és Thomas Müller kerül.  A bombaformát mutató Coutinho természetesen kezd, esetleg a 4 sárga lapos Thiago helyére már korán becseréli Perisicet az ezen és a következő bajnokin mindenképpen a kispadról irányító „interim” szakvezető. (Thiagón kívül még Kimmich és Boateng van eltiltásveszélyben 4-4 sárga miatt.)

Kapcsolódó

Freiburg–Bayern örökmérleg

Összesen: 39 mérkőzés, 4 Freiburg-győzelem, 8 döntetlen, 27 Bayern-győzelem / 30–91-es gólkülönbség. A Bundesligában: 38–4–8–26 / 30–84
Freiburgban: 20–4–5–11/ 20–39. Freiburgban a Bundesligában: 19–4–5–10 / 20–32
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Uwe Wassmer (5 mérkőzés, 3 gól, 0 lap), ill.  Claudio Pizarro (11–6–0)

BUNDESLIGA, 16. forduló. Sport1 18:15 Bayer 04 Leverkusen–Hertha BSC (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Hajdu Attila); Sport1 20:30 SC Freiburg–FC Bayern München (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Puhl Sándor)