Egy rivális leszakadhat a Lipcse mögött • SportTV

Egy rivális leszakadhat a Lipcse mögött

2020. 01. 25. 12:13    
Olvasási idő: 2 perc

A Bundesliga második „tavaszi” fordulójában szombaton ismét a bajnoki versenyfutásra fókuszálunk. Megmutatjuk az első öt közül mindegyiket a Dortmund kivételével (azt már pénteken megmutattuk), hármat közülük élőben, teljes terjedelemben, egyet meg egy testesebb összefoglaló formájában. Lássuk, hogy teljesítenek a salátástál idei várományosai!

Timo Werner (jobbról) nemcsak általában, hanem a Frankfurt ellen is a Lipcse házi gólkirálya (Fotó: Getty Images)

FRANKFURT–LEIPZIG

A Frankfurt éppen olyan ellenfél, amelyen tovább tesztelhető a Lipcse „bajnokjelölti érettsége”? A legutóbbi szuper idény után vitathatatlanul meggyengült az Eintracht, de főként otthonában bármelyik csapatot képes megverni. A Leipzignek viszont a pillanatnyi 11. helyezett ellen még idegenben is illik nyernie, ha komolyan gondolja a bajnoki cím elhódítását – márpedig miért ne gondolná komolyan?

Ha hazaiak mestere, Adi Hütter kitart a 4-2-3-1-es felállási szisztémánál, nagy változások nem lehetnek a csapatban. Ha mégis a kétcsatáros formáció mellett dönt, Gacsinovics vagy kimarad, vagy átveszi a jobb oldali csatár szerepét a másik támadó, Bas Dost mellett.
A lipcseiek vélhetőleg nem változtatnak az Union Berlin elleni győztes kezdő tizenegyen. Forsberg gyomorfertőzése után visszatér, a kispadon már helyet foglalhat. Klostermann térdfájdalmai miatt könnyített edzést végzett, de Nagelsmann edző szerint kész a játékra a kezdő sípszótól fogva.

Kapcsolódó

Frankfurt–Leipzig örökmérleg

Összesen: 7 mérkőzés, 1 Frankfurt-győzelem, 3 döntetlen, 3 Leipzig-győzelem / 7–11-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Frankfurtban: 3–1–2–0 / 5–4. Frankfurtban a Bundesligában: ugyanez
Az őszi mérkőzésen: Leipzig–Frankfurt 2–1. G.: Werner, Y. Poulsen, ill. Paciencia (2019. 8. 23.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): 7 játékos (1-1 gól), ill. Timo Werner (6 mérkőzés–3 gól–0 lap)

A Leipzig és a Bayern mérkőzése között egy bő háromnegyed órás összefoglalóban megmutatjuk a Mönchengladbach  meccsét is a remélhetőleg Szalai Ádámmal felálló Mainz ellen. 

BAYERN–SCHALKE

Egy a tavaly augusztusi mesterhármasból: Robert Lewandowski betalál a Schalke kapujába (Fotó: Getty Images)

Ha nem is csökken a Lipcsét üldözők száma, de ez egyik komolyabban leszakadhat. Az az egyi persze a Schalke, amely ha kikap, és az RB győz, már tízpontos hátrányba kerül az éllovashoz képest. Viszont ez esetben a rekordbajnok továbbra is négy egységnyi különbséggel követi a listavezetőt, azaz megpróbál résen lenni és akkor csökkenteni a differenciát, amikor csak lehetséges.

Hansi Flicknek nem sok oka van, hogy változtasson a múlt héten Berlinben győztes kezdőjén. Persze Kimmich visszatér a sárga lapok miatti eltiltása letöltése után, de ha ő bevethető, kihagyhatatlan a Bayernből. Flick egyre inkább középpályán számít rá, azt az utat járja be, mint Lahm korábban, csak a karrierjében előbb, mint a nemrég volt legendás csapatkapitány. Ígyx Thiago a „jatos” pozícióból a „nyolcasba” kerül előre. Ha még egy változás lesz, az Goretzka csapatba kerülése lehet Coutinho vagy Perisic helyett.
A Schalke mestere, David Wagner a térdsérülése után visszatérő Haritot nyilván a kezdőbe jelöli, alighanem Schöpf kerül ki a csapatból. Elképzelhető a felállás megváltoztatása is, a 4-4-2-es „gyémánt alakzatról” a  gelsenkircheniek áttérhetnek a két „hatossal” (azaz mélységi irányítóval) operáló, 4-2-3-1-es formációra. (Ennél sokkal részletesebben lásd Mészáros Ábel kollégánk taktikai elemzését.)

Kapcsolódó

Bayern–Schalke örökmérleg

Összesen: 113 mérkőzés, 53 Bayern-győzelem, 28 döntetlen, 18 Schalke-győzelem / 209–104-es gólkülönbség. A Bundesligában: 99–37–23–27/ 143–124
Münchenben: 56–40–9–7 / 140–46. Münchenben a Bundesligában: 49–34–9–6 / 126–41
Az őszi mérkőzésen: Schalke–Bayern 0–3. G.: Lewandowski 3 (2019. 8. 24.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Gerd Müller (27 mérkőzés–21 gól–1 lap), ill. Klaus Fischer (17–10–0)

Hogy a török futball kitartó híveit se szomorítsuk el, a német rangadó után felvételről közvetítjük a Süperlig újdonsült isztambuli rangadóját is a 4. helyezett Fenerbahce és a 2. Basaksehirspor között.    

BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport2 15:30 SG Eintracht Frankfurt–RasenBall Leipzig (kommentátor: Fülöp László); Sport2 17:30 BV Borussia Mönchengladbach–­1. FSV 05 Mainz (felv., öf., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 18:30  FC Bayern München–FC Schalke 04 (kommentáror: Fülöp László). SÜPERLIG, 19. forduló. Sport2 20:30 Fenerbahce SK–Ístanbul Basaksehirspor  (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)