Felfordult az NBA a cserehatáridő napján • SportTV

Felfordult az NBA a cserehatáridő napján

2020. 02. 07. 21:19    
Olvasási idő: 3 perc

Február 6-án zárult az NBA átigazolási piaca. A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is felpezsdült a piac, talán a megszokottnál jobban is. De nézzük, melyik volt az öt legnagyobb üzlet, és hogy kiket választott az All-Star csapatába LeBron James és Giannis Antetokounmpo.

Andrew Wiggins és D'Angelo Russell legközelebb pont a másik csapat mezében lesz (Getty Images).

1. Andrew Wiggins (Warriors) – D’Angelo Russell (Timberwolves)

Ez nem egy 1-1 csere volt, sokkal összetettebb volt ennél, hiszen Omari Spellman és Jacob Evans is Minnesotába költözött, míg a Warriors kapott két 2021-es draft picket is. Annyi háttérinfót tudni kell, hogy D’Angelo Russell Karl-Anthony Towns egyik legjobb barátja. Közös SLAM-címlapjuk is van (Devin Booker a harmadik rajta).

Vicces, mert a Slam-interjúban viccelődnek is azon, hogy majd egyszer szívesen játszanának együtt hárman. És tessék. Szóval Towns mostantól nehezebben mondhatja azt a Wolves menedzsmentjére, hogy nem teszi jól a dolgát, hiszen elvileg Russellel neki parádéznia kell. Wiggins a liga egyik legtehetségesebbnek tűnő játékosa (alkalmanként), aki néha elveszti a monyóját. Talán egy Curry-Thompson-Green hármas mellett megtalálja magát, és itt megjegyeznénk, hogy jobban is passzol ebbe a csapatba, mint Russell.

2. Andre Drummond (Cavaliers) – a nagy semmiért (Pistons)

A Pistons évek óta nem tud túllépni saját árnyékán a szerződései miatt, a Cavaliers pedig a liga egyik legrosszabb csapata. Szezon eleje óta biztosra vette mindenki, hogy Drummond menni fog. De mit csinál a jó klubvezető? Oly sokra becsül egy nyolc évre nála szereplő All-Star centert, hogy két pillanatnyilag rotáción kívüli játékosért (John Henson és Brandon Knight) és egy jövőbeni második körösért elcseréli. Hát, köszi! Csoda, hogy Drummond úgy érzi, elárulták? „Emlékezz fiam, ne bízz senkiben!”

2. Andre Iguodala (Heat) – és még sokan sokfelé

Iggy nem fiatal, de a bicója még pompa, egykor All-Star volt, és 2015-ben döntő MVP. Nem fogja a hátán vinni a csapatot, de hogy a fontos momentumokban ott lesz, az biztos. Bejött a taktikája, hogy előre kijelentette, nem játszik a Memphisben addig, míg nem talál a csapat neki megfelelő cserepartnert. A Heathez került, és még új szerződést is kapott. Solomon Hill és Jae Crowder is vele tartott, és cserébe érkezett Dion Waiters, Justise Winslow és James Johnson. Johnsont pedig rögtön tovább passzolta a Grizzlies a Timberwolvesnak Gorgiu Dengért. A Heatnek ezzel két közel egyforma erős sora lesz, a Grizzlies pedig nem fizet egy nem játszó kosarasnak tovább, Waiterst ki is teszi.

3. Marcus Morris (Clippers) LA-ben egy háromcsapatos cserében

A Lakers végül nem kötött üzletet, tehát azzal a csapattal vágnak neki a szezon hátralévő részének, és a rájátszásnak, amivel most gazdálkodnak (hacsak nem hozzájuk tér vissza Darren Collison). A Clippers ezzel szemben megszerezte Marcus Morrist, a New York Knicks jelenlegi legjobb pontszerzőjét (19,6 az átlaga a szezonban). A Knicks és a Clippers mellett a Wizards vett részt a cserében. Isaiah Thomas, a Wizards eddigi kezdőirányítója is LA-ben landolt (karrierje során másodszor, de most a Clippersnél, és azonnal ki is fogják tenni). Csóri tényleg pár meccsre volt pár éve a max szerződéstől, most pedig úgy dobálják, mint a gumilabdát. A Clippersnek Mo Harklessről (Knicks) és Jerome Robinsonról (Wizards) kellett lemondania. Maradjuk annyiban, hogy a Clippers volt az egyetlen, amelyik valóban erősíteni akart ezzel az üzlettel, a többiek a jövőjüket építgetik.

4. A Rockets center nélkül, Clint Capela Atlantában repkedhet tovább

Clint Capela játékában azt szeretem, hogy olyan, mint az NBA Live 2006, amiben az alley-oop olyan fegyver, mint a ziccer. Akárhonnan megdobtad az alley-oop passzt, az embered feldobta a centernek, az pedig bezsákolta. Na, ez Capela. Mostantól azonban nem James Harden és Russell Westbrook passzait tépi majd be, hanem Trae Youngét. A Houston Rockets feláldozta, és elkezdi a center nélküli totális small ballt. A Lakers ellen tegnap este a 196 centis (!!!) PJ Tucker volt a center…És ez mostantól vélhetően így is marad. A négycsapatos csere egyébként 12 aktív játékost és három jövőbeli drafthelyet érintett, 20 éve nem volt ekkora csereüzlet a ligában. Capela mellett Nené került Atlantába (akit ki is raktak), Robert Covington Houstonba (illetve Jordan Bell is, de őt azóta már továbbcserélték), Malik Beasley és Juancho Hernangomez, Evan Turner és Jarred Vanderbilt Minnesotába, Gerald Green, Keita Bates-Diop, Shabazz Napier és Noah Vonleh Denverbe. Ez bizony gombócból is sok…

Ez az öt szerződés meghatározó lehet a liga jövőjét is illetően. A bajnoki címre ácsingózó csapatok közül a Heat és a Rockets nagyon, a pedig Clippers közepesen kockáztat ezekkel a cserékkel. Érdekesség, hogy

a liga 3 legjobb mérleggel rendelkező csapata, a Milwaukee, a Lakers és a Raptors egyáltalán nem nyúlt a keretéhez,

a 70 százalék feletti öt csapatból (a Clippers és a Celtics van 70 százalék felett még) is csak a Clippers.

All-Star csapatok

Az egy dolog, hogy volt egy határidő, még LeBron James és Giannis Antetokounmpo is kiválasztotta csapatait az All-Star-meccsre.

Az eredmény ez lett:

Kíváncsian várjuk a megreformált All-Staron hogyan muzsikál majd a két csapat. A Sport TV természetesen élőben közvetíti majd az All-Star meccset.