Csúcsderbi a szökés jegyében? • SportTV

Csúcsderbi a szökés jegyében?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 09. 13:22    
Olvasási idő: < 1 perc

A viharos időjárás miatt elhalasztott Mönchengladbach–Köln mérkőzés (helyette a szombati parádés Leverkusen–Dortmund mérkőzést ismételjük meg) hiányában egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra, a Bayern–Lipcse csúcsderbi.

Lewandowski a lipcseiek ellen is a Bayern házi gólkirálya. Mind a 9 egymás elleni mérkőzésén szerepelt a két csapatnak, és ezeken 7-szer talált a Leipzig hálójába (Fotó: Getty Images)

A rangadó nagyon hasonló a tavaly tavaszi Bayern–Dortmund meccshez. Akkor is az örökös bajnok alulról érkezett nagy hajrával, az élre igyekezvén. A különbség annyi, hogy tavaly a bajorok a BVB „kiütésével” (5–0) éppen átvették a vezetést a táblázaton, ez idén már korábban megtörtént, a mostani tét a már meglévő, az egyik legfontosabb riválisnak számító RB Leipziggel szembeni egypontos előny tovább növelése lehet az egyre meggyőzőbb szakmai vezetést produkáló Hansi Flick csapatának.
Mivel kollégánk, Mészáros Ábel szokásos részletes, ultraprecíz szakmai előzetessel szolgált e meccsel kapcsolatosan is, elégedjünk meg a statisztikai adatok szokásos rögzítésével, aztán adjuk át magunkat a szóbeli, félórás felvezetésnek és legfőképpen a rangadó élvezetének!

Kapcsolódó

Bayern–Leipzig örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés, 6 Bayern-győzelem, 2 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem/ 17–8-as gólkülönbség. A Bundesligában: 7–4–2–1 / 13–7
Münchenben: 3–3–0–0/ 6–0. Münchenben a Bundesligában: ugyanez.
Az őszi idényben: Leipzig–Bayern  1–1. G.: Forsberg, ill. Lewandowski (2019. 9. 14.)
A legjobb gólszerző (minden mérkőzés): Robert Lewandowski (9 mérk.–7 gól–3 lap), ill. Timo Werner (9 –3 gól–0 lap)

BUNDESLIGA, 21. forduló. Sport2 15:30  Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund  (ismétlés, kommentátor: Fülöp László); Sport2 17:30  FC Bayern München–RasenBall Leipzig (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel)