A Tatabánya az EHF-kupa „királyánál”

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 13. 11:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF-kupát csak „német nemzetközi kupaként” is szokták emlegetni, hiszen a 38 eddig befejezett kiírásból 24 végén német klubcsapat vehette át a trófeát. Az örökrangsort 4-4 győzelemmel a Göppingen és a Kiel vezeti, a Magdeburg (3) előtt. Az elmúlt öt év királya azonban egy negyedik német együttes, a Füchse Berlin, amely 2-2 győzelemmel és döntős helyezéssel egy kivétellel mindegyik final four részese volt. Hozzá látogat a Tatabánya a hét közi kupatalálkozóra.

Ancsin Gábor 6 góljával a legeredményesebb tatabányai volt a La Rioja elleni nyitó csoportmérkőzésen (Fotó: handballtatabanya.com)

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a csoportkört a D-jelű négyesben. A Berlin az aix-en-provence-i PAUC ellen 25–23-as győzelemmel szerezte meg a két pontot, a Grundfos Tatabánya végig szoros küzdelemben, az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le 26–25-re a spanyol La Rioját.

A Berlin házi gólkirálya Hans Lindberg 20 góljával a kupasorozat öt legjobbja között szerepel, a Tatabánya gólmestere, Vitalij Komogonov 7-tel kevesebbszer talált az ellenfelek kapujába.A Grundfos balszélsője, Milos Vujovic (jelenleg éppen sérült) a nyártól éppen Berlinben folytatja,  a sorozatban eddig 11 gólt szerző montenegrói játékos hároméves szerződést írt alá a Füchsével.

Stipe Mandalinic felugrásos nagy lövéseit jó volna megakadályozni Berlinben csütörtök este (Fiotó: europeancup.eurohandball.com)

A két csapat legutóbb három éve, 2017-ben a negyeddöntőben találkozott az EHF-kupában, akkor a németek kettős győzelemmel (30­–25, 28–­22) jutottak a final fourba, amelyben aztán a házigazda Göppingen mögött a második helyen végeztek.

A tatabányai honlapon Sibalin Jakab másodedző nyilatkozott a mérkőzésről: „Amióta utoljára találkoztunk a berliniekkel, még erősödtek is. Három éve már találkoztunk a németekkel. Nagyon magas és erős az úgynevezett belső hármasuk. De emellett a szélsőik is gyorsak, veszélyesek. Azaz nincs igazán gyenge pontjuk. Nehéz feladat vár ránk. Mi várhatóan a La Rioja elleni kerettel állunk ki ellenük. Nekünk a védekezésünkre kell alapozni az elképzeléseinket, mert a bal oldali átlövő és az irányító poszton nem nagyon van variációs lehetőségünk. Jó védekezéssel tarthatjuk csak meccsben magunkat. Ami pluszt jelenthet, hogy az első meccsünkön kemény ellenfelet sikerült legyőznünk. Ezért Berlinben is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról. De Juhász Ádi, Győri Matyi és Milos Vujovic kiesése nagyon komoly érvágást jelent.”

KÉZILABDA FÉRFI EHF-kupa, csoportkör, 2. forduló. Sport1 18:45 Füche Berlin–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)

Cookie beállítások