Gerwen újra összecsap Gerwynnel • SportTV

Gerwen újra összecsap Gerwynnel

Sport TV avatar Sport TV 2020. 03. 12. 10:49    
Olvasási idő: 3 perc

Újabb remek dartsest van készülőben a liverpooli M&S Arenában, öt kiváló párosítással a Premier League hatodik játéknapján. Lesz két angol–skót csata, egy jó angol házirangadó, a sereghajtó egy dobogós ellen kezdené meg felzárkózási kísérletét, s végül négy nappal az előző major torna döntője után annak két résztvevője újra összecsap. Ki ne hagyják – nagy hiba lenne!

Ismét egymás ellen a világ jelenlegi két legjobbja: Michael van Gerwen és Gerwyn Price (Fotó: Getty Images)

A St. Helens-i illetőségű Michael Smith ezen a héten a „helyi” arénájában léphet fel, méghozzá a regnáló világbajnok Peter Wright ellen. Jó formáját mutatja a dublini 9 nyilas, no meg persze a PL táblázata is, amelyen jelenleg a második, 7 ponttal, eggyel kevésbé jó legkülönbséggel a honfitárs Durrant mögött. Ráadásul hárommeccses nyerő sorozatban van a PL-ben, legutóbb az ötszörös bajnok, címvédő és világelső Van Gerwent győzte le Exeterben. „Most vagyok a legboldogabb, amióta dartsozok. Nincs nyomás rajtam, végezhetem nyugodtan a munkámat, s remélhetőleg továbbra is nyerhetek. Szeretnék az egész idényben végig versenyezni a Premier League-ben, azaz a legjobb négybe kerülés a célom” – fogalmazott Smith.

Daryl Gurney: indulás felfelé? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A második találkozón a jelenleg a kieső helyen álló Daryl Gurney játszik, aki a múlt hét végén az UK Openen bizonyította, mégsem olyan rossz, mint a PL-helyezése mutatja. Az észak-ír klasszis kritikus meccset játszik az újoncként listavezető Glen Durranttel. „Még nem adtam fel a Premier League-et. Jól játszottam, remélem visszanyerem az önbizalmamat is és remélhetőleg Liverpoolban két pontot szerzek” – bizakodott, miután a múlt csütörtökön megszerezte második pontját a PL-ben, majd az elődöntőig jutott az UK Openen. „Glen a PL csúcsán van, s vélhetőleg ott is akar maradni. A múlt héten megverte Exeterben Price-t, pénteken ugyan vesztett Wright ellen, de mindkét meccsen nagyon jó dartsot játszott. Ő kész lesz csütörtökre, de én önbizalmat szereztem az UK Openen. Az elmúlt hetekben nem játszottam rosszul, próbálom a pozitívumokat tovább gyűjtögetni” – mondta az észak-ír klasszis, akik utol is érhetné Rob Crosst, de csak ha az angolok világbajnoka elvesztené a challenger Steve Bunting elleni csatáját. A páros szombaton a nyolcaddöntőben játszott egymással az UK Openen, az a találkozó Cross 10–8-as sikerével ért véget.  A tornán a 2018-as vb-győztes igazolta, hogy a mostani vb-n majd a Mastersen az első fordulós kiesése inkább csak egy mini hullámvölgynek tekinthető, nincs annyira rossz formában.  „Az elmúlt két-három hónapban csaknem mindent megváltoztattam. Sokkal jobban érzem magam bár azt az eredményeim nem teljesen tükrözik. Egyszer csak bekattan majd és azt hiszem, jobb leszek, mint valaha voltam. Előbb-utóbb eljön az a pont. Az edzéseimen kiválóan érzem magam. Valószínűleg csak egy kis magabiztosság hiányzik a színpadon vagy a ProTouron, mert a versenyeken még egy kissé ideges vagyok. Csodálatos este ígérkezik Liverpoolban, hiszen Stephen szinte eggyé olvad városával, nagyon keményen kell dolgoznom, hogy áttörjem ezt a varázst. Azt hiszem, jó leszek a héten” – vélekedett Cross a PDC honlapjának beharangozójában.

Stephen Bunting öt esztendő után újra a Premier League-ben dobhatja a nyilakat (Fotó: Getty Images)

A múlt héten Luke Humphries lett az első challenger, aki nyerni tudott a meccsén az állandó PL-es ellen. A St. Helens-i Bunting ennek megismétlésében reménykedik. „Nagy örömmel vártam ezt újra” – nyilatkozta Stephen, aki öt évvel ezelőtt játszott már a PL-ben. „Büszke vagyok, hogy beszállhatok újra a Premier League-be. Liverpoolban játszani önmagában élmény, a meghívás azt mutatja, értékelték az elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményemet. Ebben az időszakban tényleg újra felgyorsítottam. Beletettem az órákat a sportágba, rengeteget gyakoroltam, újra élvezem a játékoot, s azt hiszem, olyan jól játszom, mint még soha” – vélekedett a helyi challenger.

Negyediknek jön az est legnagyobbnak látszó párosítása, négy nappal az UK Open döntője után újra összecsapa Michael van Gerwen és Gerwyn Price. „Amikor Gerwyn játszik, fenomenális.  A jövőben fog még nagy versenyeket nyerni, vasárnap azonban rajtam volt a sor. Keményen kellett dolgoznom a hétvégén, a siker újra önbizalmat ad. Jó formában vagyok, ezt tartani akarom most is. Éhes vagyok a sikerre, még többet akarok nyerni” – fogadkozott MVG, aki az UK Opennel idén csupán az első versenyét nyerte meg, ami tőle szokatlan az elmúlt éveket figyelembe vélve.

Az est utolsó csatáját a kétszeres korábbi PL-győztes Gary Anderson vívja Nathan Aspinall-lal, az US Darts Masters idei győztesével, aki Mineheadben szerencsétlen sorsolást kapott, hiszen már a 64 között összekerült Van Gerwennel és 10–8-ra kikapott tőle.  Ám ha most jobbnak bizonyul Garynél, továbbra is bennmarad a top 4-ben, amelyet elérni mind a 9 PL-játékos célja volt a februári rajtnál.

Kapcsolódó

A 2020-es PL hatodik versenynapjának mérkőzései

Michael SMITH /ENG–Peter WRIGHT /SCO
Örökmérleg:
29 mérkőzés, 10 Smith-győzelem, 2 döntetlen, 17 Wright-siker. A Premier League-ben:  5–2–2–1. L.egutóbbi mérkőzés: Smith–Wright 7–3, Belga bajnokság, elődöntő, 2020. 3. 1.
Daryl GURNEY /NIR–Glen DURRANT /GBR
Öm.:
nem találkoztak korábban. A PL-ben: –.  L. m.:
Gerwyn PRICE /WAL–Michael van GERWEN /NED
Öm.:
23 mérkőzés, 2 Price-győzelem, 1 döntetlen, 20 Van Gerwen-győzelem. A PL-ben:  3–0–1–2.  L. m.: Van Gerwen–Price 11–9, UK Open-döntő, 2020. 3. 8.
Rob CROSS /ENG–Stephen BUNTING /ENG
Öm.:
4 mérkőzés, 4 Cross-győzelem. A PL-ben: –. L. m.: Cross–Bunting 10–8, UK Open, negyeddöntő, 2020. 3. 7.
Gary ANDERSON /SCO–Nathan ASPINALL /ENG
Öm.:
3 mérkőzés, 1 Anderson-győzelem, 2  Aspinall-siker. A PL-ben: –. L. m.: Aspinall–Anderson 4–2, vb-nyolcaddöntő, 2019. 12. 27 .

Sport1  20:00  Darts Premier League, 6. forduló, Liverpool (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)