NBA-klasszikusok: LeBron James és Dwyane Wade az Indiana Pacers ellen • SportTV

NBA-klasszikusok: LeBron James és Dwyane Wade az Indiana Pacers ellen

2020. 04. 09. 17:00    
Olvasási idő: 2 perc

Ahogyan korábban már jeleztük, megnyílt számunkra az NBA TV tartalomtára, és a 2019-20-as NBA-szezon legjobb meccsei után már néhány klasszikus találkozót is átvehetünk majd innen. Ma éjjeltől jönnek ezek a csemegék, például LeBron James-szel és Dwyane Wade-del.

LeBon James a Heat mezében a Pacer ifjú titánja, Paul George ellen. (Fotó: Getty Images)

Gyakran bizsergető érzése támad a sportszerető nézőnek, ha nem aktuális meccseket néz, hanem olyanokat, amiknek tudja az eredményét, de valamiért mégis szép emléknek tartja. Mostantól ilyen meccsek is előkerülnek majd a Sport TV-n. Jó lesz korszaka legjobbját látni régi csapata mezében, vagy egy dinasztiát közvetlenül azelőtt, hogy elkezdődött volna a nagy a korszaka, esetleg egy olyan játékost, aki bármikor képes felrobbantani egy sportcsarnokot meccsnyerő triplával. A húsvéti szünetben ilyen NBA-meccseink lesznek a tévében:

Miami Heat – Indiana Pacers, 2013-as keleti döntő hatodik és hetedik meccs

Kezdjük ott, hogy a 28 éves LeBron Jamest újra a Miami Heat mezében látjuk, és együtt pattogtat majd Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal. Éppen útban vannak a második bajnoki címük felé, amikor a keleti döntőben az Indiana Pacers késztette őket egy hétmeccses párharcra. Ez a Heat volt a legerősebb, franchise rekordot jelentő 80,5 százalékos győzelmi mutatót ért el az alapszakaszban, és megszerezte zsinórban második bajnoki címét. LeBron james pályafutása negyedik (és eddigi utolsó MVP-trófeáját is ebben a szezonban zsebelte be. LeBron James ugye most a Los Angeles Lakers játékosa, és ott Frank Vogel az edzője. Eláruljuk, ki ült ekkoriban az Indiana Pacers kispadján? Egyébként ez a Pacers nagyon jó csapat volt Paul George-dzsal, Roy Hibberttel, George Hillel, David Westtel és Lance Stephensonnal, nagyot mentek azért, hogy hét meccs legyen a párharcon.

Időpontok: Április 10., péntek 00:15 és 18:15, Sport1; 22:00, Sport2 (mindkét mérkőzés összefoglalója 1-1 órás lesz)

Portland Trail Blazers – Houston Rockets, 2014-es rájátszás, 1. kör 4. és 6. meccs

Milyen régen volt már az, amikor James Harden és az All-Star szintű Dwight Howard, illetve Damian Lillard és LaMarcus Aldridge párosok harcoltak egymás ellen a keleti konferencia első körében. Mondjuk, ha elolvastad, mikori meccseket adunk, már látni fogod, hogy ez 2014-ben volt. Lillard mindenesetre már ekkor kimutatta a foga fehérjét, és olyan meccsnyerővel zárta le a szériát, hogy még most is remeg picit a csarnok oldala szerintünk. De mi vezetett idáig? Ez is kiderül a negyedik és hatodik meccs összefoglalóiból majd. Érdekesség, hogy láthatjátok majd Jeremy Lint a Houston Rockets szerelésében. Róla, vagy a Linsanity-ről írtunk a héten egy cikket, és megemlítettük, hogy 2012-ben a Rocketshez került, ahol épp ekkor játszotta utolsó meccseit. A Blazers számára nem volt olyan hosszú az út a párharc után, mert a második körben a 2014-es bajnok 4-1-re legyőzte.

Időpontok: Április 11., szombat 22:00, Sport2 (mindkét mérkőzés összefoglalója 1-1 órás lesz)

 Los Angeles Clippers – Golden State Warriors, 2014-es rájátszás, 1. kör 6. és 7. meccs

Ez a Warriors még nem az a Warriors, de már nagyon közel van hozzá. Ott volt már Steph Curry, Klay Thompson, Andre Iguodala, Harrison Barnes és Draymond Green is a csapatban. Annyira voltak jók, hogy hét meccsre kényszerítették minden idők legjobb Los Angeles Clippersét. Ebben a szezonban érte el ugyanis Doc Rivers csapata a Clippers történetének legjobb alapaszakasz-eredményét (69,5 százalékos győzelmi mutató, 57-25). Pont ez a pofon kellett a Chris Paul, Blake Griffin és DeAndre Jordan által fémjelzett csapattól, hogy a Warriors vezetősége kirúgja Mark Jacksont, akivel oké volt a Warriors, de nem nyert bajnoki címet. Majd gyorsan kinevezték a csapat élére Steve Kerrt, a többi pedig már történelem. A „Lob City” Clipperst talán a legjobb csapat az NBA történetében, amelyik soha nem tudott túljutni a rájátszás második körén. 2014-ben sem, mert ekkor az Oklahoma City Thunder állította meg.

Időpontok: Április 12., vasárnap 22:00, Sport2 (mindkét mérkőzés összefoglalója 1-1 órás lesz)

A jövő héten még messzebb megyünk. Azokat a meccseket is imádni fogjátok 😊