A Veszprém és a Győr után a Szeged és a Fradi is BL-főtáblás • SportTV

A Veszprém és a Győr után a Szeged és a Fradi is BL-főtáblás

2020. 06. 19. 10:19    
Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Kézilabda-szövetség jóváhagyta a MOL-Pick Szeged és az FTC-Rail Cargo Hungaria szabadkártyás igényét, így a 2020-2021-es idényben is négy magyar csapat szerepel a Bajnokok Ligája főtábláján.

A 2019-2020-as idényhez hasonlóan a 2020-2021-es szezonban is négy csapat képviselheti Magyarországot a kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján. Azt már korábban lehetett tudni, hogy a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC alanyi jogon lehet ott a megreformált sorozat főtábláján. Az EHF illetékes bizottsága pedig pénteken bejelentette, elfogadta a MOL-Pick Szeged, illetve az FTC-Rail Cargo Hungaria szabadkártya-igénylését. Magyarország mellett mindössze Franciaország és Németország képviseltetheti magát a férfiaknál (PSG, Nantes, illetve THW Kiel, Flensburg) és a nőknél (Metz, Brest, illetve Borussia Dortmund, Bietigheim) is két csapattal.

A BL-t mindkét nemnél új formában bonyolítják le. A férfiaknál megszűnik a C-D-ág, mindössze 16 csapat kap bebocsátást a főtáblára, ők két nyolcas csoportban játsszák le az alapszakaszt, majd a csoportok első két helyezettje egyenesen a negyeddöntőbe jut, a 3-6. helyezettek pedig oda-visszavágós playoffban folytatják. A negyeddöntőből szintén két meccset követően lehet továbbjutni, hogy aztán 2021. június 12-13-án jöjjön a fénypont, a kölni Final Four. A férfiaknál csak a négyes döntőt rendezik hétvégén, a hivatalos meccsnap a szerda és a csütörtök lesz.

A nőknél a korábbi két csoportkörös rendszert felváltja a férfiakéhoz hasonló, egycsoportkörös-playoffos-negyeddöntős rendszer. A női Final Fourt 2021. május 29-30-án rendezik meg Budapesten. A hölgyeknél alapvetően szombaton és vasárnap rendezik a találkozókat.

A főtábla sorsolását július 1-jén tartják meg.

Az előttünk álló szezon érdekessége, hogy 2020 második felében még a 2019-2020-as évadot is be kell fejezni. A női Final Fourt szeptember 5-6-án tartják Budapesten (azzal kapcsolatban még nincs végleges döntés, hogy ezt Final Eightre bővítik vagy sem), míg a férfiaknál a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a PSG és a Barcelona december 28-29-én Kölnben küzdhet meg a BL-győzelemért.

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020-2021. A főtábla mezőnye

Férfiak: Telekom Veszprém, MOL-Pick Szeged (mindkettő magyar), PPD Zagreb (horvát), Aalborg (dán), Barcelona (spanyol), PSG, Nantes (mindkettő francia), THW Kiel, Flensburg-Handewitt (mindkettő német), Vardar Szkopje (északmacedón), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), Meskov Breszt (fehérororsz), Motor Zaporizzsja (ukrán), Elverum HB (norvég), Celje (szlovén)

Nők: Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria (mindkettő magyar), Esbjerg, Odense (mindkettő dán), Metz, Brest (mindkettő francia), Borussia Dortmund, Bietigheim (német), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), Ramnicu Valcea, CSM Bucuresti (mindkettő román), Rosztov-Don, CSZKA Moszkva (mindkettő orosz), Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát)

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2020-2021-es idényét.