A Liga NOS bajnoki hajszája folytatódik • SportTV

A Liga NOS bajnoki hajszája folytatódik

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 29. 18:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Tovább folytatódik a bajnoki versenyfutás a két ősi rivális, a címvédő Benfica és a momentán trónfoglalásra készülő Porto között a Liga NOS-ban. Hétfőn este mindkét csapat bajnokiját megnézhetik a Sport1-en

A góllövőlistát 17 góllal vezető Carlos Vinícius sokat tehet hozzá, hogy a Benfica visszatérjen a győzelem ösvényére (Fotó: Getty Images)

MARÍTIMO–BENFICA

A hárompontos hátrányban lévő bajnok Madeira szigetére látogat. A közelmúltban helyszíntől függetlenül nagy különbségű és/vagy kapott gól nélküli győzelmeket arattak a „sasok”, de hát az előző fordulóban a Santa Clara ellen még sokkal impesszívebb volt a mérleg és mi lett a vége?… (aki nem tudná, 4-3-re kikapott otthon a Benfica, pedig korábban sosem szenvedett vereséget a „testvércsapatától”…)
Mindkét egyöttes elég sokat változtat a kezdőjén, mert a Marítimo is sokgólos meccsen kapott ki az előző körben, a mögötte álló Portimonensétől.
Nagy kérdés, Bruno Lage össze tudja-e kapni az övéit,  mert a címvédés csak akkor lehetséges, ha az SLB összes mérkőzését megnyeri a hátralévő fordulókban és közben a Porto legalább négy pontot elszór. A hazai madeiraiak négy ponttal állnak a jobbik kieső helyet elfoglaló Portimonense előtt, azaz a biztos bennmaradáshoz azért még kell pontokat szerezniük.

 PACOS FERREIRA–PORTO

A nagy rivális Portónak valamivel nehezebb ellenfél jut a játéknapon, mint a lisszaboniaknak. A Pacos a „senki földjén” helyezkedik a táblázaton, végtelen messze vannak az európai kupahelyek, de a kieséstől is 7 pont választja el a csapatot. A Porto sem villogott a vírusszünet utáni újrakezdés óta, de hamarabb vette fel a ritmust első számú riválisánál, ennek köszönhető, hogy három forduló alatt az egypontos hátrányból háromegységnyi előny lett. A „sárkányokat” minden egyes győzelem közelebb viszi 29. bajnoki címükhez. 2013-tól 2017-ig volt egy négyéves aranyérmes sorozata a Benficának, tavalyelőtt a Porto elhódította a bajnoki címet, tavaly a fővárosiak visszavették, s most könnyen meglehet, újabbat billen a libikóka.

LIGA NOS. 29. forduló. Sport1 1 19:00 CS Marítimo Funchal–SL Benfica (kommentátor: Bartha Zoltán); Sport1 22:15  FC Pacos de Ferreira–FC Porto (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)