Az SCP szökne a „Sporting-versenyben” • SportTV

Az SCP szökne a „Sporting-versenyben”

2020. 07. 01. 09:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A bajnoki címen kívül a bronzért is erős versenyfutás folyik a Liga NOS-ban. A 29. forduló záró napján a lisszaboni Sporting egy kissé elléphet a bragai Sportingtól.

Luciano Vietto jó játékára nagy szüksége van a Sportingnak a szerda esti győzelemhez (Fotó: Getty Images)

A két vetélytárs között kétpontnyi különbség volt a játéknap előtt. Kedden a Braga sok gólos meccsen 4–3-ra alulmaradt Aveiróban a Rio Ave-tól, így szinte felkínálta a szökés lehetőségét a fővárosi vetélytársnak. Ha megnyeri szerda késő esti csatáját a Josá Alvalade Stadionban a Gil Vicente ellen, 5 ponttal megléphet a riválistól, és már csak öt forduló lesz hátra. Bár a Sportingnak abban még a Portóval és a Benficával is meg kell küzdenie – ráadásul mindkét bajnokjelölttel idegenben – , ennyi előnyt talán meg tud őrizni a bronzcsatában. (Amúgy a 3-4. hely „csupán” az éremben különbözik egymástól, mindkettő Európa-liga-selejtezőben való részvételre kvalifikál a portugál élvonalban.)
A vendég Gil Vicente jelenleg 33 ponttal a 11. helyen áll a bajnoki táblázaton, 6 ponttal van többje a jobbik kieső pozícióban lévő Portimenensétől, azaz néhány pontra még szüksége van a teljes bizonyossághoz, hogy ősztől is élvonalbeli csapatnak mondhassa magát.

Liga NOS, 29. forduló. Sport1  22:15 Sporting Clube de Portugal–Gil Vicente FC (kommentátor: Petur András)