Michael Jordan háromszor a Sport TV-n • SportTV

Michael Jordan háromszor a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2020. 07. 10. 09:52    
Olvasási idő: 3 perc

Minden idők legjobb kosárlabdázója, és talán legnagyobb sportolója, egy popkulturális ikon. Tavasszal bemutattak egy sorozatot, amely témát szolgáltatott mindenkinek, aki kicsit is szereti a kosárlabdát, és úgy általában a sportokat. A következő három vasárnap megnézhetünk teljes egészében 3 ikonikus meccset Michael Jordannel. Az NBA tervezett július 30-i újra indulásáig pedig minden nap látható lesz főműsoridőben legalább egy klasszikus NBA-meccs a Sport TV-n.

Michael Jordan 1997-ben. (Fotó: Getty Images)

Ki ne ismerné Michael Jordant? Az is hallott róla, aki nem követi az NBA-t. A The Last Dance-nek köszönhetően 2020-ban egy picit az eddigieknél is közelebb kerültünk hozzá és a verhetetlen Chicago Bullshoz. Már több közel 20 éve visszavonult, de egy idén bemutatott sorozat is rekordokat döntögetett nézettségben az Egyesült Államokban és szerte a világon. Magyar kommentárral viszont nem tudtunk 2020-ban olyan meccseket nézni, amiken ő is játszik. Ez július 12-ig lesz igaz, ugyanis

a soron következő 3 vasárnapon Michael Jordan-meccseket ad a Sport TV.

Michael Jordan háromszor a Sport TV-n

🐐🐐🐐 – Michael Jordan, Chicago Bulls #23A következő három vasárnap estére tessék bekészíteni a popcornt és a kólát (ezek tetszőlegesen cserélhetőek), mert minden idők legjobb kosárlabdázójának három meccsét is meg lehet majd nézni a Sport TV-n. Köztük van a meccs, ami után Larry Bird Istenhez hasonlította, a dinasztia első bajnoki címének megszezése és 'A legeslegutolsó Bullsos tánc' is.

Posted by Sport TV on Friday, July 10, 2020

Megnézzük majd, hogyan dobott az 1986-os rájátszásban 63 pontot a későbbi bajnok, Larry Birddel felálló Boston Celtics ellen egy olyan szezonban, amiben sérülése miatt jóformán alig játszott. 63 pontot (!). Egy 1962-es rekordot döntött akkor meg, és a mai napig nem tudta felülmúlni ezt a teljesítményt senki. A meccs után mondta Larry Bird, a liga akkori egyik legfényesebb csillaga, hogy

„Azt hiszem, ez csak Isten volt Michael Jordan képében!’

Boston Celtics – Chicago Bulls (1986): július 12., vasárnap 21:30, Sport1

Láthatjuk továbbá, hogyan szerezte meg első bajnoki címét a Chicago Bullsszal 1991-ben. Az ellenfél a Magic Johnsont is soraiban tudó Los Angeles Lakers. A párharcot lezáró ötödik meccsen abból kapunk bemutatót, miért is volt ellenállhatatlan a Michael Jordan, Scottie Pippen páros. Mindketten 30 pont felett termelnek, és ezzel a győzelemmel veszi kezdetét az a korszak, ami meghatározta a kilencvenes évek NBA-jét, és a kilencvenes évek teljes popkultúráját: A hatszoros bajnok Chicago Bulls első diadala ez.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls (1991): július 19., vasárnap 22:00, Sport2

Végül, de nem utolsósorban, végigizgulhatjuk az utolsó tánc fináléját a felejthetetlen utolsó perccel. Michael Jordan 35 évesen 45 pontot szerez, és felér hatodszor is a csúcsra a Utah Jazz ellen. Mindez egy olyan jelentsorral megkoronázva, amit csak filmrendezőktől képzel el az ember, az a bizonyos labdaszerzés, az a testcsel és az a higgadt befejezés, amelyekre csak Michael Jordan volt képes. Így zárult le hibátlanul egy korszak.

Utah Jazz – Chicago Bulls (1998): július 26., vasárnap 20:00, Sport2

Minden napra jut NBA

Ez a három mérkőzés egy olyan csomag része volt, amelynek köszönhetően a Sport TV a július 30-i NBA-újrakezdésig egy nagyobb mennyiségű csomagból válogatott meccseket. Addig minden nap látható lesz legalább egy felejthetetlen NBA-meccs.  Olyan klasszikusok kerülnek képernyőre a továbbiakban is, amelyek után a sportág szerelmesei megnyalhatják mind a tíz ujjukat. Most pénteken és szombaton például a nyolcvanas éveket meghatározó Larry Bird-Magic Johnson rivalizálás klasszikusait csodáljuk meg, de többször feltűnik a januárban tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant – például az elképesztő 81 pontos meccse is -, illetve a napokban visszavonulását bejelentő Vince Carter is. 

Érdemes minden nap rápillantani a Sport TV műsorára, hogy aznap épp melyik klasszikust/klasszikusokat lehet újra átélni.

Az első hétvége programja:

Boston Celtics – Los Angeles Lakers (1984-es döntő hatodik meccs): július 10., péntek 22:15, Sport1

Boston Celtics – Los Angeles Lakers (1984-es döntő hetedik meccs): július 11., szombat 20:15, Sport1

A 2019-20-as szezon július 30-án (magyar idő szerint július 31-én hajnalban) indul úja

Az NBA 22 legjobb csapata az orlandói Walt Disney Worldbe költözik egy buborékba, ott zárják le a 2019-20-as szezont, amely így októberig tart majd. Az első játéknapról a Sport TV élőben közvetíti a pénteken hajnalban a Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers meccset. Azon a héten minden napra jutó élő NBA-meccs, többször is európai nézők számára nagyon baráti időpontban. A tervek szerint augusztus elsején az Alley-oop is visszatér augusztus elsején 18 órai kezdettel.

Az NBA-rajt első napjainak tervezett programja:

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers: július 31., péntek 03:00, Sport1 (élő); ismétlés: 21:00, Sport1

Milwaukee Bucks – Boston Celtics: augusztus 1., szombat 00:30, Sport1 (élő); ismétlés: 12:00, Sport2

Alley-oop: augusztus 1., szombat 18:00, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Miami Heat: augusztus 1., szombat 19:00, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Portland TrailBlazers: augusztus 2., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Minden egyéb NBA-vel kapcsolatos információért kövesd a Sport TV weboldalát!