Egyesélyes tesztmérkőzés az Elek Gyula-csarnokban • SportTV

Egyesélyes tesztmérkőzés az Elek Gyula-csarnokban

2020. 08. 20. 08:57    
Olvasási idő: 2 perc
FTC

Tízmérkőzéses felkészülési sorozata vége felé közeledve az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata egy másik élvonalbeli klub, a Szombathelyi KKA együttesét fogadja, korlátozott nézői részvétellel.

(Fotó: fradi.hu)

Az FTC nagy nyári sorozata a koronavírus miatti négy és fél hónapos meccskihagyás után az MTK ellen kezdődött meg egy nap híján egy hónapja, az Elektromos csarnokában 37–30-ra győzött Elek Gábor együttese. Ezután a DVSC-Schaeffler  elleni mérkőzés (31–29) következett, majd ismét az MTK-val mérkőzött meg a zök-fehér csapat, hektikus mérkőzésen ötgólos félidei hátrány után 37–24-es győzelmet aratva. Vácott egy elmaradt találkozó után játszani is tudott a Fradi (31–24), majd következett az első vereség, amelyen nincs mit szégyellni, hiszen a négyszeres BL-győztes Győrtől kapott ki a csapat szoros találkozón 34–31-re. Ezután a Debrecennel is megmérkőzött másodszor is a gárda, ötgólkos sikerrel (25–20), igaz, a meccs során 11 gólos különbség is volt.
Így érkezett el az együttes az ünnepi tesztmeccshez, amelyen végre helyszíni közönsége is láthatja, igaz, a biztonsági rendelkezések alapján csak 400 szurkoló láthatja a találkozót.

Az ellenfél a Szombathelyi KKA csapata, amely azért nemcsak kisebb együttes, hanem szerényebb volumenű meccsprogramot is bonyolított le a felkészülési időszakban. Július 31-én a Motherson Mosonmagyaróvár ellen 26–25-ös győzelemmel kezdett a Aréna Savariában, majd ugyanott 35–31-es siker az élvonal újonca, a Boglárui Akadémia-SZISE ellen. Ezután Mosonmagyaróvárott visszavágott a hazai csapat a szombathelyieknek, 31–24-re, és a Fradi elleni csütörtöki találkozó után majd a Kispesttel Sárváron mérkőzik meg Marosán György edző együttese.

„ Az FTC ellen megnézzük testközelből, hogy milyen a világszínvonalú kézilabda. Sebességben, technikában, mindenben előttünk jár a Fradi, igazából gyakorolni megyünk. Óriási megtiszteltetés augusztus 20-án a Ferencváros ellen pályára lépni, ráadásul televíziós mérkőzésen, úgy gondolom, hogy ez nagy dolog. Gyakorolni megyünk, epizód-, illetve részfeladatokat próbálunk megoldani. Pénteken pedig fáradt állapotban pályára lépni egy másik szakmai kihívás lesz egy nyilván gyengébb csapat ellen, mint az FTC. Ez a két nap szépen lezárja a heti munkánkat, bízom benne, hogy ismét sikerült előrelépnünk támadásban és védekezésben is” – nyilatkozta a klubhonlapnak, a szombathelyikezilabda.hu-nak az SZKKA mestere.

Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–Szombathelyi KKA női kézilabda felkészülési mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea)