A Veszprém francia akadállyal kezd • SportTV

A Veszprém francia akadállyal kezd

2020. 09. 16. 07:21    
Olvasási idő: 2 perc

A hölgyek múlt hét végi startja után a férfi kézisek is megkezdik hosszúnak és nehéznek ígérkező BL-sorozatokat. A két magyar együttes közül fellép a Veszprém, a legutóbbi ezüstérmes a 2018-es ezüstérmes otthonában kezdi meg szereplését. Előtte azonban mutatunk még egy találkozót, amelyen Fehéroroszországba a címvédő látogat.

Petar Nenadics góljaira nagy szükség lesz Nantes-ban is (Fotó: ehfcl.com)

MESKOV BRESZT–VARDAR SZKOPJE

Ahhoz képest, hogy a Vardar a trófea kétszeres birtokosa (2017, 2019), szűk előnyben van a két csapat kupamérlegét tekintve. Hat csoportmeccsükből csak eggyel nyert többet (3–2) a beloruszoknál, egy csatájuk remire végződött 2016 és 2019 között. A tavalyi két csatájukon kettős Vardar-siker született, Szkopjében kisebb különbséggel nyert (36–31), mint Bresztben (31–22.)

Az északmacedón csapatról aggasztó hírek jöttek a tavalyi BL-győzelem után, de mégsem eresztették szélnek végül minden klasszisukat. Igaz, Stas Skube – az exszegedi szlovén válogatott – éppen ezen a nyáron pont Bresztbe szerződött. A Vardar már elbukott egy nemzetközi kupafinálét az idényben, a SEHA-liga döntőjében 35–27-re kikapott a Veszprémtől Zadarban.
A Meskov kiváló formában van a hazai színtereken, három győztes bajnokiját 42 vagy több gólt ért el. Persze, a Vardar – ahogy mondani szokták – egészen más kévéház…

NANTES–VESZPRÉM

A veterán, 35 éves spanyol Valero Rivera továbbra ia a Nantes legveszélyesebb játékosainak egyike (Fotó: hbcnantes.com)

Ez lesz a csapatok első európai kupameccse. Nemzetközi felkészülési találkozóz persze máűr vívrak, legutóbb a Sparkassen-kupán a franciák nyertek 24–32-re. A legutóbbi két befejezett BK-sorozat döntőse találkozik, a balaton-felvidékiekben ezen kívül van még három elvesztett fináléjuk.

A Nantes első számú csillaga, az északmacedón Kirill Lazarov annak idején még BL-gólkirály is volt a Veszprém színeiben. Helyi „matadora”, Nicolas Topirnat viszont épp a nyáron szerződött el Kielcébe, ugyanakkor érkezett a spanyol Európa-bajnok Adrian Figueras a Granollersből. A magyar rekordbajnoknál is szerepel az ellenfél egyik exe: az ugyancsak spanyol világ- és Európa-bajnok Szegedről érkezett Veszprémbe, korábban ő is a Nantes-ban kézilabdázott. A SEHA-liga megnyerésével immár a Telekomnak is van győztes nemzetközi kupája az idényben.
„Abban száz százalékig biztos vagyok, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. A Nantes-nak nagyon jó a védelme, kiváló a vezetőedzője, és egyénileg nagyon jól képzettek a játékosai. Nehéz első meccsel kezdjük a BL-t. Erre vártunk már régóta, hogy elkezdődjön a Bajnokok Ligája, és a játékosok tele vannak pozitív energiával, és erővel. Jó mérkőzést várok” – nyilatkozta a klubhonlap handballveszprem.hu-nak a csapat vezetőedzője, David Davis.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. A-csoport. Sport1 18:30  HK Meskov Breszt–RK Vardar 1961 (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 20:30  HBC Nantes–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)